BAŞKAN DUMANDAĞ, TALEBİNİ TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ'YE İLETTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Birlik Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve 365 Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımlarıyla video Konferans yöntemi ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya  Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı M.Ali Dumandağ da katıldı.

BAŞKAN DUMANDAĞ, TALEBİNİ TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ'YE İLETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıda Başkan Dumandağ yaptığı konuşmada,“ Hammadde giderlerini azaltmak adına işletme kapasiteleri göz önüne alınarak milli emlak arazilerinin üreticilere tahsis edilmesi daha önce   Cumhurbaşkanımız açıklamıştı. Bu hususta sizlerde bu tahsislere yönelik 7 ilin pilot bölge olarak seçileceğini açıkladınız. Seçilecek olan pilot iller arasında geçmişten bugüne geçim kaynaklarının başında gelen ve hayvancılık potansiyeli yüksek olan Elazığ ilimizin de pilot iller kapsamına alınmasını talep etmekteyiz.

Büyükbaş besilik danaya yetkili kombinalarda kesilmesi halinde verilen baş başına 250 TL'lik teşvik yerine, sütte olduğu gibi, 200 Kg ve üzerindeki hayvanlara verilmek şartıyla yetkili kombinelerde kesilmesi halinde kg başına 1,00 TL destek verilmesi gerekmektedir. Bizim düşüncemiz Kg başına destek ile hem karkas veriminde artış sağlanması hem de kayıt dışı ticaretin önüne geçilmesi sağlanacaktır.

Kırmızı et fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları engellemek ve gerek üretimimizin gerekse vatandaşımızın mağdur olmaması adına TMO'nun hububatta piyasa dengesini sağlamak için tavan fiyat belirlemesi gibi, et ve süt kurumu da et ürünlerinde tavan fiyat belirlemelidir.”dedi.