Başkan Doğan:'Projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz'

Başkan Doğan:'Projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mollakendi Belediye Başkanı Mehmet Enis Doğan, iki aylık zaman diliminde gerçekleştirdiği çalışmalarla adeta göz dolduruyor. Belde sakinlerinin mutluluğu için projelerini bir bir hayata geçiren Başkan Doğan, yıllardır çözüm bekleyen sorunları çözüme kavuşturuyor.

 

HARİNGİRT ÇAYI ISLAH EDİLİYOR

Belde içerisinde geçen ve tarihte büyük önem arz eden Haringirt Çayı ıslah çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Başkan Doğan, DSİ Bölge Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışmalar sonrasında Haringirt Çayı etrafının peyzaj düzenlemelerinin yapılacağını kaydetti.

Elazığ’ın meşhur Çayda Çıra oyununun ilk kez bu çay etrafında oynandığına dikkat çeken Başkan Doğan, Haringirt Çayı’nın tarihsel seyrinin olduğunu ve burada yapılacak olan peyzaj düzenleme çalışmalarını önemsediklerinin altını çizdi.

İki aylık hizmet döneminde gözle görülür projelerin hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Doğan, açıklamasında şunları ifade etti:“Beldemiz içerisinden geçen Haringirt Çayı tarihimizde büyük bir önem arz etmektedir. Şöyle ki Elazığımızın mahalli oyunu Çayda Çıra bu çay kenarında ilk defa oynanmış ve sonrasında ilimiz mahalli halk oyunu olarak halen oynanmaktadır.Haringirt çayı beldemizin Karşıbağ ve Mollakendi mahallemizin ortak kullanımındadır. Ayrıca bu çayın iki mahalleyi birbirine bağlayan tarihi Haringirt Köprüsü uzun yıllardır ulaşımda beldemizde kullanılmaktadır. Yine tarihi Haringirt Köprüsünün hemen yanında Karşıbağ İlkokulunun olması ve bu okulumuzda ilkokul ve anaokulu öğrencilerimizin öğrenim görmesi nedeni ile deremizin uzun yıllardır bakım ve ıslah çalışmalarının yapılmaması çevre, sağlık ve tehlike teşkil etmeye başlaması nedeni ile DSİ Bölge Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz ikili görüşmeler sonrasında çalışmalarına hız veren DSİ ekipleri büyük bir hızla göreve başladılar.’’dedi.

 

BELDEMİZİN GÖRÜNÜMÜ DEĞİŞECEK

Göreve geldikleri günden itibaren Mollakendi’nin çehresini değiştirecek çalışmalara imza attıklarının altını çizen Başkan Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Beldemizin sorunlarına çözüm bulmak adına ekibimizle birlikte mesaimizi sürdürüyoruz. Mollakendi’nin hak ettiği yere ulaşması adına gecemizi gündüzümüze kattığımızı belirtmek istiyorum. Belediye hizmet binamızın tadilatını tamamlayarak yeni bir görünüme kazandırdık. Yine cami lavabolarının tadilatı tamamlanarak hizmete girdi. Belediyemiz makine parkına iki araç kazandırdık. Bundan sonra da aynı hız ve heyecanla çalışmalarımızı gerçekleştireceğimizi ifade ediyorum.”dedi.