BASININ GÜCÜ ŞEHRİN GÜCÜDÜR

ELAZIĞ'IN BASIN ÇALIŞANLARI,  10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNDE BİRARAYA GELDİ

BASININ GÜCÜ ŞEHRİN GÜCÜDÜR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti, sektörde çalışan meslektaşlarını unutmadı ve 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nde tüm basın çalışanlarını bir araya getirdi.

 

PROGRAMA YOĞUN İLGİ

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler günü anısına düzenlenen programa bürokrat ve siyasilerin ilgisi oldukça yoğun oldu.  

Programa Elazığ Vali Vekili Mehmet Feyzi Dönmez, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Elazığ Defterdarı Osman Akdemir, AK Parti 26. Dönem Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, MHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ali Şekerdağ,  CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu,  ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile STK başkanları katıldılar.

 

KÖKLÜ BİR GEÇMİŞE SAHİBİZ

Gazetecilik mesleğinin etik ilkelerini kendilerine düstur edinmiş olan gazetecilerimizin devlet ve halk arasında köprü vazifesi kurduğunu belirten Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem,  gazetecilerin halkın talep ve beklentilerini en iyi şekilde yansıtarak kamusal bir görevi yerine getirdiklerini ifade etti.

Gazeteciliğin bir heyecan ve hareket mesleği olduğunu asla memurluk olmadığını belirten Erdem, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Bu meslekte gece gündüz mefhumları düşünülemez. Zaten gazetecilik böyle düşünenleri de bünyesinde barındırmaz. Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Doğu ve Güneydoğu illerinde Erzurum ve Diyarbakır’la birlikte en köklü cemiyetlerden biridir. 30 yıllık köklü bir geçmişimiz var. Bugün 40’ı sarı basın kartı sahibi olmak üzere 100’e yakın üyemiz mevcut”

 

“SİZLERİN GÜCÜ, ŞEHRİN GÜCÜDÜR”

Sizlerin varlığı sizlerin gücü, sizlerin dik duruşu bizim gücümüz, bizlerin varlığı anlamına geliyor diyerek konuşmasına başlayan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ medyasının şehrimizin kültürel değerlerini ve güzelliklerini tanıtan önemli bir görevi ifa ettiklerini belirtti.

İlimizde uydudan yayın yapan televizyonların yayınladığı her haber, yaptığı hem program sadece Elazığ’dan değil Türkiye’den ve dünyadan izlenildiğini belirten Başkan yanılmaz, bu yayınlarla şehrimiz birçok şey kazandığını ifade etti.

 “SİYASETTEN ÖTE DOSTLUKLAR VAR”

Kısa süre önce annesinin vefat etmesine rağmen bu programa gelmek istediğini belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, aslında bu güzel günü kutlamak için önceden program yaptıklarını ancak kısa bir süre önce annesinin vefatından dolayı kısa bir süre de olsa programa geldiğini belirterek şunları ifade etti: “Hayatta her şey geçici. Mevkiler, makamlar, varlığınız, servetiniz, inanın ki bunların hiçbir değeri yok. Bir şeye ihtiyaç duyduğunuzda aslında bu fani dünyada sahip olduğunuz her şeyin hiçbir şey olmadığını anlıyorsunuz. Onun içindir ki bir şeylere sahip olmak değil, giderken arkanızda iz bırakabilmek, giderken arkanızdan Allah razı olsun dileklerinde bulunarak iyi temennilerde bulunmak”

 “SİZLERİ MESAİ ARKADAŞI GÖRÜYORUM”

Programa katılan Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez de Basın mensupları kamuoyumuzun en doğru, en eksiksiz bir şekilde bilgiye ulaşmasını sağlayan ve topluma aracılık eden önemli bir demokrasi unsuru olduğunu belirterek şunları söyledi:  “Bu manada demokrasinin gerçekten geliştirilmesi için siz basın mensuplarının bizlere verdiği bilgiler büyük önem arz etmektedir. Çok zor şartlar altında karda, kışta, savaşta, barışta yeri geliyor polisle beraber çatışmada, bugün bile kendi gününüzde bile çalışıyorsunuz. Siz gazeteci arkadaşlarımıza bu manada emeklerinizden dolayı ben teşekkür ediyorum. Biz sizleri mesai arkadaşlarımız olarak görüyoruz. Çünkü bizim yaptığımız, belediyelerimizin yaptığı veya diğer gruplarımızın yaptığı bütün işleri bütün halkımız sizlerin sayesinde haberdar olup sizler sayesinde bunlardan bilgi sahibi oluyor.

ÇALIŞAN GAZETECİLERE PLAKET

Konuşmaların  ardından ilimizdeki basın kuruluşlarında fiilen çalışan fedakâr personellerine günün anısına plaket takdim edildi. Program Elazığ Belediyesi Kürsübaşı korosunun konseriyle son buldu.

HAKİMİYET’E ÖDÜL

Programda gazetemiz çalışanları da plaketle ödüllendirildi. İşte programda plaket alan arkadaşlarımız:Fethiye Uçal,Hüseyin Kabukçu,Kübra Kabukçu,Nisa Yılmaz,Erol Kara,Başak Meral Gündüz.