BASIN ARTIK 2. KUVVET

Nisa Yılmaz/ Vali Çetin Oktay Kaldırım, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetimini ziyaret ederek, açıklamalarda bulundu.

BASIN ARTIK 2. KUVVET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, Vali Kaldırım’ın ziyaretiyle ilgili şöyle konuştu: “Sayın valimize nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz kendim ve yönetim kurulu üyelerim adına. Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti olarak sık sık cemiyetimizi ziyaret etmeniz, özellikle atama kararnamenizin imzalanışının 1. yıl dönümünde cemiyetimizi ziyaret etmeniz bizi mutlu etti.”

“AZİZ ŞEHİRDE GÖREV YAPMAYA BAŞLAYALI 1 YIL OLDU”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım FHGC’ye yaptığı ziyarette şu açıklamayı yaptı: “Burada ben de bir sürprizle karşılaştım. Göreve başlayalı 1 yıl oldu. 1 yıldır Elazığ’dayız, aziz şehrimizdeyiz. Şehrimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Sahada sürekli basınımızla birlikteyiz. İçinde bulunduğumuz şartlar, ülkenin içinden geçtiği süreçler; ramazan, terörle mücadele… Milli birlik ve bütünlüğümüzü ortaya koyduğumuz bir süreç. Elazığ zaten değerlerine sahip çıkan, ismiyle müsemma aziz bir şehir, ismini insanlarından alıyor. Gelmeden önce de Elazığ’ın nasıl bir yer olduğunu biliyorduk, övgüyle söz etmişlerdi bizler de gelince gördük. Tarihine ve değerlerine ne kadar değer verdiğini ve terörle mücadelede olan duruşunu görev yaptığımız sürede gördük. Devlet te buraya kıymet vermiş, yapılan hizmetlerle bunu görüyoruz. En son Cumhurbaşkanımızın da ilimize geldiğinde ifade ettiği gibi; doğudan batıya, güneyden kuzeye, kuzeyden güneye hiçbir olumsuzluğun geçmesine izin vermiyor. Tarihten beri kendisine verilen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmiş, üstesinden gelmiş ve Türkiye’de örnek olacak şehirlerden de bir tanesi.  Böyle bir şehirde görev yapmaktan, ilk olarak bu şehre tayin edilmekten dolayı çok mutluyuz. Hem ailece hem de bir vali olarak 1 yıl nasıl geçti farkında değilim. Sürekli vatandaşımızla birlikte, temas halinde olacağız. Ayağımızda çizme köy köy, belde belde gezeceğiz. Fırsat buldukça köylerimizi geziyoruz, ilçelerimize defalarca gidiyoruz. Personelimizi de sahaya çıkararak hem vatandaşa güven verme hem de vatandaşla daha yakın temas sağlamak adına, sorunları da yerinde tespit etmek açısından iyi bir atmosfer yakaladığımızı düşünüyorum. İnsanlarımız her şeye layık, her şeyi hak ediyor. Hizmet götürmenin ötesinde onlara gönüllerine girme, yüzlerini güldürmek çok daha güzel. Vatandaşlarımız kadirşinas, yanında devletini görünce son derece memnun oluyor ve yapılan hizmeti de talebini de unutuyor. Vatandaşımız her şeye layık.”

“BASIN, VATANDAŞ VE KAMU ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR”

Vali Kaldırım; “Elazığ basınımız, güçlü ve dinamik. Basın mensuplarımızı gerek duruşlarından dolayı gerek haberciliklerinden dolayı ve ilimize vermiş oldukları katkıdan dolayı tebrik ediyorum. Basın artık 4. değil 2. kuvvet oldu. Özellikle vatandaşla- devlet ve kamu arasında köprü işlevi görüyor. Medya sayesinde birçok hassasiyeti ve sorunu görmüş oluyoruz. Bu işbirliği inşallah daha da artarak devam edecek.” dedi.

“HUZURLU BİR RAMAZAN AYI GEÇİRDİK”

Elazığ’da Ramazan ayının huzurlu bir şekilde geçtiğini söyleyen Vali Kaldırım; “Ramazan ayı ilimizde çok güzel geçti. Elazığ’da ilk Ramazan ayımızı da geçirmiş bulunuyoruz. Ramazan ayı boyunca tüm personelimizle emniyet, korucular, jandarma sahada oldular, bayramda da sahada olmaya devam edecekler. Vatandaşlarımızın güzel bir bayram geçirmelerini sağlamış olacağız.”

“ELAZIĞ DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ AÇISINDAN ÖRNEK BİR ŞEHİR”

Vali Kaldırım, Elazığ’ın huzurlu bir seçim dönemi geçirmesi için gerekli tüm önlemleri aldıklarını söyleyerek; “Seçim tarihine yaklaşıyoruz. İlimizde 411 bin 19 seçmen var. Şehir dışından da oy kullanmak için seçmenlerimiz gelecek. Seçim öncesi, seçim esnasında ve sandık sayımında gerekli tüm önlemimizi aldık. Umarım seçim sonucu ülkemize, milletimize hayırlı olur. Elazığ her zaman seçim döneminde huzurlu bir süreç geçirmiş, demokrasi kültürü açısından da örnek bir şehir. Bayramda tedbirli olarak hız sınırına uymasını, can ve mal kaybı olmadan huzurlu bir bayram geçirmesini temenni ediyorum. Bütün vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum.”dedi.