BAŞARISIZLIĞIN SORUMLUSU BİZİZ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İLK KEZ PARTİSİ VE TEŞKİLATLARI HAKKINDA ÖZ ELEŞTİRİDE BULUNDU VE 'KAYBETMEMİZİN SEBEBİ RAKİPLERİMİZİN MAHARETİ DEĞİL BİZİM BECERİKSİZLİĞİMİZ' DEDİ

BAŞARISIZLIĞIN SORUMLUSU BİZİZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  İl başkanlarına yaptığı konuşmada hem durum tespiti yaptı hem de teşkilatları uyardı.

"Kaybettiklerimizin de sorumlusu biziz. Bu kayıpların sebebi rakibimizin mahareti değil, bizim beceriksizliğimizdir" diyen Erdoğan, son yapılan yerel seçimlerde 3 büyükşehir olan İstanbul, Ankara ve İzmir'in ana muhalefet partisine kaptırılması konusunda da teşkilatlara göndermede bulundu.

HEZİMETİN SORUMLULUĞUNU BAŞKALARINDA GÖREN YANLIŞ YAPAR

Elde ettikleri kazanımlar gibi kaybettiklerinin de kendi sorumluluğunda olduğunu dile getiren Erdoğan, hakkın ve halkın rızasını gözetmeyen hiçbir hususun kendi siyasetlerinde yer bulamayacağına işaret ederek şöyle konuştu: "Bu şekilde davrandığımız, hizmet verdiğimiz, mücadele ettiğimiz ve çalıştığımız sürece Allah'ın izniyle AK Parti'nin önünü kimse kapatamaz. Başarılarımızı elbette kendi çabalarımızla elde ettik ama kaybettiklerimizin de sorumlusu biziz. Bu kayıplarımızın sebebi rakiplerimizin mahareti değil kendi beceriksizliğimiz ve hatalarımızdır. Zaferin hikmetini kendinde, hezimetin sorumluluğunu başkasında gören yanlış yapar. Biz çalışırken hasbi olduğumuz kadar muhasebe yaparken de samimiyeti elden bırakmayacağız. Seçimler siyasi partilerin adeta karne günleridir. Önümüzde 2023 yılına kadar istediğimiz şekilde çalışabileceğimiz geniş bir vakit var. Bu süreyi en verimli, en iyi ve en etkili şekilde kullanarak seçim günü milletimizin karşısına kalbimiz mutmain bir şekilde çıkmalıyız. Aslında ülkemizde AK Parti'ye ve yaptığı hizmetlere gerçek manada karşı kimse yoktur. En azılı muhaliflerimiz bile dile getirmeseler de kendi içlerinde AK Parti'nin başarılarını takdir ediyor. Sadece bizim henüz gönlünü kazanamadığımız insanlarımız bulunuyor. İşte bu anlayışla durmadan, dinlenmeden çok daha büyük başarılar için gece gündüz çalışacağız. Büyük kongre sürecimizi bu doğrultuda enerjimizi ve azmimizi yenileme fırsatı olarak görüyorum."

PARTİ ÇALIŞANLARINA NET UYARI!

Erdoğan, her an ve her yerde insanların gönül kapılarını açma gayreti taşıma mecburiyetinde olduklarını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Aksi takdirde milletimize mahcup olmanın yanında koskoca bir medeniyet davasına zarar vermiş duruma düşeriz. Genel Başkanından üyesine kadar AK Parti'nin tüm mensupları bu şuurla hareket etmekle mükelleftir. Diğer türlü bulunduğumuz yerlerin hakkını verememiş oluruz. Bu konuda en büyük vebal sahiplerinden biri kendi şehirlerimizin baş sorumlusu olan siz il başkanlarımızsınız. Sizlere düşen hem parti bünyesinde hem halk nezdinde derleyen, toparlayan, motive eden ve ileriye taşıyan mevkiinde bulunmaktadır. Herkesi kucaklamayan, herkesin gönlünü kazanmayan ve herkesi çalıştırmayan bir il başkanı tasavvur edemiyorum. Hele hele halktan kopuk, kapısı 24 saat insanlara açık olmayan, herkesin derdi ile dertlenmeyen, çözülebilecek her meseleyi önüne katıp neticelendirmeyen bir il başkanı asla AK Parti'ye yakışmaz."