BAŞARISIZLIĞIN HIRÇINLIĞI MI?

24 Haziran seçimlerinin sonuçları üzerinde değerlendirmeler sürüyor. Değişik kesimlerden, STK temsilcilerinden ve gazetecilerden gelen seçim yorumları, siyasilerin zaman zaman tepkilerine sebep oluyor.

BAŞARISIZLIĞIN HIRÇINLIĞI MI?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SEÇİM SONUÇLARI ÜZERİNDEN YORUM VE YAZI YAZANLAR 28 ŞUBAT ZİHNİYETİNİN ÜRÜNÜ YASA İLE BASKI ALTINA ALINIYOR. SEÇİM SONUÇLARI ÜZERİNDE DEĞERLENDİRME YAPAN GAZETEMİZ YAZARLARINDAN FARUK YILDIZ HAKKINDA SİYASİ İRADENİN TALİMATIYLA SORUŞTURMA AÇILDI

Kanal Fırat program yapımcısı Zülfü Bal, yaptığı yorumlar sebebiyle İyi partililer tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Bu tepkileri sosyal medya hesabından duyuran Zülfü Bal, kendisinin doğruları savunmaktan asla geri durmayacağını ifade etmişti.

 

MADEN POLEMİĞİ

Seçimlerden sonra yorumlarından dolayı siyasilerin hedefine koyduğu isimlerden biri de gazetemiz yazarlarından Faruk Yıldız oldu. Yıldız, Ak Parti İl başkanı Ramazan Gürgöze’nin seçim akşamı katıldığı bir televizyon programında Maden ilçesi ile ilgili söylemlerini yorumladığı yazısı Gürgöze’nin tepkisine sebep oldu.

 

GÜRGÖZE NE DEMİŞTİ?

Seçim akşamı televizyon programına katılan Gürgöze, “Geçen seçimlerde Türkiye dereceleri aldınız bu seçimde de bir derece olacak mı?” sorusunu yanlış anlamış ya da ya da anlayamamış olacak ki konuyu seçimin sonuçlarının en erken alındığı il rekoruna getirerek “Malesef bu seçimlerde üzülerek söylüyorum maden teşkilatımızın bir zaafiyeti oldu ve birinciliği Düzce iline kaptırdık” demesi Madenlileri rahatsız etmişti.

Kendisi de madenli bir isim olan yazarımız Faruk Yıldız da “Sayın Cumhurbaşkanım”  başlığıyla bu konunun  merkezinde bir yazı yazmış ve Maden ilçesi hakkında böyle bir değerlendirmenin ilçe halkını üzdüğünü ifade etmişti.

 

SORUŞTURMA AÇILDI

Bu yazının yayınlanmasının ardından Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Günışığı Gazetesi’ne bir demeç vererek bu konuyu gündeme getirenleri “alçaklıkla” itham etmiş ve hainlikle suçlamıştı. Bununla da kalınmadı  yazarımız Faruk Yıldız’ın Maarif Müfettişleri tarafından memur olduğu halde köşe yazısı  yazdığı iddiasıyla ifadesi alınması ile ortaya çıktı.

 

TALİMAT KİMDEN?

Yazıda konu edinilen tek isim Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze olduğu için Milli Eğitim Müdürlüğüne bu konuda soruşturma yapılması talimatının da yine Gürgöze tarafından verildiği ve Danıştay kararlarında da çok net olarak görülen ve suç teşkil etmeyen bir konu hakkında yazarımıza böyle bir soruşturmanın açılması  Milli Eğitim camiasında da tepkilere yol açtı.

 

BÖYLE BİR ZİHNİYETİ KABUL ETMİYORUZ

Daha henüz hükümet kurulmamışken bürokratlar erken davranarak seçim sonuçlarının yansıması olsa gerek ki %12’lik kaybı memurlara ve vatandaşlara yüklemeye başladılar.

Siyasi baskı nedeniyle İl Millî Eğitim Müdürlüğü  Ak Parti iktidarı öncesi yürürlüğe giren 05.04.2001 tarihli ve 33198 sayılı bir emir yazısını dün itibariyle tüm kurumlara gönderdiği iddia edildi.

Bu tavrın Ak Partiye gönül veren geniş kitleleri rencide edici ayrıca toparlama ve gönül alma yerine daha da öteleme ve yok sayma olarak görülüyor.

 

YASAL DEĞİL

Hakimiyet Gazetesi olarak Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkililerin bu baskılara boyun eğmeden anayasal bir hak olan düşünceyi ifade etme özgürlüğü çerçevesinde erdemli bir şekilde dik durarak yasaların bireylere vermiş oldukları hakları birileri böyle istiyor diye yeniden gündeme getirilmesine  alet olmayacaklarını düşünüyoruz.

Kaldı ki Danıştay On ikinci Dairesinin Ak Parti sonrası vermiş olduğu ve daha henüz mürekkebi kurumamış 2013/4 esas no ve 2016/2974 nolu kararında kamu görevlilerinin görevleri ile ilgili olarak basına verecekleri bilgilerde kurumlarından veya amirlerinden izin almaları gerektiği, ancak görevleri ile ilgili olmayan konularda demeç veren, yazı yazan memurun izin almasına gerek olmadığı yönünde mevcut kararı bulunmaktadır.

 

BAŞARISIZLIK GÖLGELENMEYE Mİ ÇALIŞILIYOR?

Öyle anlaşılıyor ki kendi seçim başarısızlığını unutulan kanunlara sarılarak kapatmaya çalışanlar,  düşünce insanları üzerinde baskı aracı olarak kullanmaya başladılar.

İl başkanının canlı yayındaki ifadesi kelimesi kelimesine ilgili köşe yazısında virgülüne dâhi dokunulmadan belirtilmiştir.

Bu ifadenin kamuoyundaki karşılığı sokakta kime sorarsanız ilgili köşe yazısındaki gibi olduğu aşikârdır.

 

Faruk YILDIZ (SAYIN CUMHURBAŞKANIM…) köşe yazısını okumak için tıklayınız.

http://www.elazighakimiyethaber.com/yazarlar/faruk-yildiz/sayin-cumhurbaskanim/26802/