BAŞALAN: '25 YILDIR KARDEŞİM KAYIP, ELAZIĞ'DA GÖRÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİLER'

Aydın'ın Karacasu ilçesine Ataeymir Mahallesi'ndeki baba evinden 1995 yılında çıkıp giden sağır ve dilsiz Ali İhsan Başalan'dan, o gün bu gündür haber alınamadı.

BAŞALAN: '25 YILDIR KARDEŞİM KAYIP, ELAZIĞ'DA GÖRÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİLER'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ataeymir Mahalle Muhtarı kardeşi Özcan Başalan ve Baba Yusuf Başalan, 25 yıldır, her gelen arabada onun yüzünü görmeyi beklerken, gelecek iyi bir haberi dört gözle bekliyorlar. 23 yaşına kadar Türkiye’nin çeşitli illerine giden, yaz dönemlerinde tatil beldelerine gidip Kasım ayı gibi dönen ailesinin deyimiyle ‘zehir’ gibi çocuk Ali İhsan Başalan, 6 Mayıs 1995’te kaçarak gittiği evine bir daha dönmedi. Konuşup duyamaması sebebiyle derdini anlatmakta zorlandığı için zaman zaman agresif olsa da alkole düşkünlüğü sebebiyle sıkıntılar yaşasa da ailesi ile büyük bir problemi olmayan bugün 47 yaşındaki Ali İhsan Başalan’ın akıbeti pek çok soru işareti barındırıyor.

Ağabey Özcan Başalan, “Ağabeyim 1995’te buradan gidiyor. O zaman 23 yaşındaydı. O tarihe kadar 4-5 yıl boyunca Nisan aylarında tatil yerlerinde gidip çalışıp geri geliyordu. Ama son gidişinde geri dönmedi. Okur yazarlığı var, kafası zehir gibi. Son 10 yıldır hiçbir haber yok ama onun öncesinde ara ara Kütahya, Elazığ, Maraş, İstanbul, Tokat, ve Malatya’da görüldüğü şeklinde haber geldi. Hatta Malatya’dan polisler aradı, otobüse bindirdik gönderiyoruz dediler. Ama bindikten kısa bir süre inmiş otobüsten. Bilmiyoruz neden, nelerden çekindi ama demek ki gelmek istemedi. Herhangi bir sıkıntısı yoktu ama fazla alkol alırdı” dedi.