BALLI KAHVALTI

Keban İlçesinde Ballı kahvaltı Programı düzenlenmiş ve basına da aynen 'kahvaltı' kelimesiyle haber servis edilmiş.     

BALLI KAHVALTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programa Keban Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, bal üreticileri ve vatandaşlar katılmış.

Programda arıcıların sorunları ve kooperatifleşme konularında bilgi alışverişi yapılmış.

Öncelikle ilimizde bal üretimi sadece Keban İlçemizde yapılmıyor. Belki de en az Keban’da üretilen bal için, bal üreticilerinin sorunları için dar kapsamlı bir toplantı ile üreticilerinin hangi sorununa ve ne kadar bilimsel katkı sunulacak bilemiyoruz ama bu ciddi(?) toplantıyı “kahvaltı” kelimesiyle ve geleneksel ibaresiyle verilmemesi gerekirdi diye düşünüyoruz.

Toplantı öncesi elbette bir kahvaltı yapılabilir. Hatta bu toplantıda bol bol bal da tüketilebilir.  Ama asıl mesele ve konu, ballı kahvaltıya kurban edilmez, edilmemeliydi.

Bal üreticilerinin sorunları ve kooperatifleşmesi gibi ciddi ve önemli bir konu, Kaymakam ve Belediye Başkanımızı vareste tutmak kaydıyla sırf bir habere daha konu olma merakına ve hevesine kurban edilmemeliydi.

Keşke, anlık sosyal etkinlikler ve beşeri münasebetler ile görevler bu kadar sulandırılmasaydı ve medyaya servis edilmeseydi.