Balık: 'Ranta Değil, Şansa Çevirelim'

Erkan Bay/ Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, deprem sonrası göstermiş olduğu haber hassasiyetinden ötürü Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti.

Balık: 'Ranta Değil, Şansa Çevirelim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Balık yaptığı açıklamada,“Hakimiyet Gazetesi’ne deprem sonrasında vatandaşlarımıza moral, psikolojik olarak destek niteliğinde yaptığı haberlerden dolayı çok teşekkür ve tebrik ediyorum. Hepimizin birinci önceliği gerçekten bu memlekette şuan için mağdur olan insanların yanında olmak. Elazığ’daki yerel medyaya da bu anlamda teşekkür ediyorum. Çok büyük bir afet yaşadık. Elazığ’ın bugüne kadar ki tarihinde kayıtlı en büyük depremi yaşadık. İlk anda yalnızca 3 ya da 4 evin yıkılmasıyla belki Türkiye buradaki felaketin çok farkında değil ama bu güzel şehrin 3’te biri ağır hasarlı ya da acil yıkılacak dediğimiz raporlu evlerle insanlar evinden oldu. Bizim birinci önceliğimiz Elazığlı olarak bu insanların yaralarını sarmak. Ve biran önce bu insanları sıcak ve güvenli yuvalarına kavuşturabilmek. Bütün kurumlar üzerine düşen sorumluluğu sonuna kadar yerine getiriyor."dedi. 

MİLLETİMİZDEN SADECE BİRAZ SABIRLI OLMALARINI DİLİYORUM

Sermin Balık,"Bakanlarımız ilk andan itibaren hep buradalardı Sayın Cumhurbaşkanımız daha 24 saat geçmeden yaralarımızı sarmak için geldi talimatlarını verdi. Sonrasında ben de şahidim ki buralarda bakanlarımız ve valimiz de rapor alıyor Elazığ ile ilgili. Burayı tamamen doğru anlatan sunum da belki de bütün bakanlarımızın ilgilerini Elazığ’a çevirmeye sebep oldu. Hükümetimiz Elazığ’ın durumunun farkında. Yaralarımızı sarmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Milletimizden sadece biraz sabırlı olmalarını diliyorum. Allah’ın izniyle devlet büyük bir devlet, hükümet güçlü bir hükümet. Vatandaşıyla dertlenen bir Cumhurbaşkanı. dolayısıyla bütün yaralarımız sarılacak. Bir sene kadar bu sıkıntıyı çekeceğiz. Ama bir senenin sonunda Elazığ’ın bir dönüşme şansı var. Biz bunu ranta çevirmeyelim ama şansa çevirelim." diye ifade etti. 

DAHA İYİ BİR ELAZIĞ İÇİN HEPİMİZ ÇALIŞIYORUZ

Balık,"Elazığ’ın yeni bir Elazığ olma yeniden yapılanmasıyla, sosyal ve yeşil alanları ve Harput mimarisiyle yeniden yapılanma ve gözbebeği olma şansı var. Dolayısıyla bunu iyi kullanmalıyız. Daha iyi bir Elazığ için hepimiz çalışıyoruz. Sağlık hizmetlerimiz de aksamadan hastalarımıza ücretsiz ilaç ve tedavi hizmeti veriyor. Küçük esnafımızı canlandırmak için gereken krediler acil sağlanmaya başlandı. Onları da ayakta tutmaya gayret ediyoruz. Bütün 83 milyonun kalbi Elazığ’da attı ve atmaya devam edecek. Bu sancılı süreci birlikte el ele geçirmeliyiz. Yakınlarını, ailelerini kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar ve bütün Elazığlı hemşerilerimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”diye ifade etti.