BALIK: 'OPERASYON KÜRT KARDEŞLERİMİZE YAPILMIYOR'

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Fırat 'ın doğusunda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan operasyonun masum insanları koruma ve terör koridorunu yok etme operasyonu olduğuna dikkat çekerek, 'Bunu Kürt kardeşlerimize karşı etnik bir temizlik harekatı olarak göstermek ahlaksızlıktır' dedi.

BALIK: 'OPERASYON KÜRT KARDEŞLERİMİZE YAPILMIYOR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin operasyonda çok kararlı olduğunu çünkü sınırında terör koridoru oluşturulmaya çalışıldığını ve buna kimsenin duyarız kalamayacağını söyleyen Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, "Terör Türkiye'de bitme safhasına gelirken, dışarıdan takviye yapılıyor dolayısıyla biz terör bataklığını kurutmak zorundayız. Bu operasyon bir barış operasyonudur bunu savaş gibi göstermek yanlıştır." dedi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Balık, ”En önemlisi Suriye de ki masumları korumak için yapılan bir  operasyondur. Bunu bir savaşa dönüştürmek doğru değil. Türkiye içinde yalan yanlış haberleri yapmak Türkiye'nin katliam yapıyormuş bir algı yaratmak yanlıştır.” dedi.

 

KÜRTLERE HAK ETTİĞİ DEĞERİ İLK KEZ AK PARTİ VERMİŞTİR

Balık, ”Bu güvenlik ve savunma operasyonudur. Ülkemizde ki Kürt kardeşlerimiz ilk kez Ak Parti döneminde söyleyebildikleri, kendi dillerini konuştukları,kendi partilerini kurdukları bir süreç yaşıyorlar. Kürtler ilk defa bu ülkede özgür ve eşit olduklarını gördüler. Kürtlere hak ettiği değeri veren bir hükümet varken bunu Kürtlere karşı etnik bir temizlik olarak görmek insanı çileden çıkarıyor. Ben doğulu bir Milletvekili olarak Kürt’le, Zaza ile Alevi ile yaşamış bir milletvekiliyim. Bu ülkede vatan söz konusu olduğunda kürdiyle Zaza’sıyla bir araya gelebilen bir topluluk var. Biz birlik ve beraberlik içinde huzur içinde yaşarken, hele TBMM de Ak partili bu kadar Kürt milletvekili ve bakan varken bunu bir etnik temizlik gibi göstermek Kürtleri katl ediyorlar diye göstermek vicdansızlıktır. Orda yapılan savunma harekâtıdır. Türkiye'nin sınırında terör koridoru oluşturmama harekâtıdır. Bu konuyla alakalı çok açıklama geldi en acısı ise KKTC başbakanın dan geldi. Zannediyorum şehitlerimizin kemikleri sızlamıştır. Kıbrıs ın bağımsızlığı için, özgürlüğü için, güvenliği için şehitler verdik. Bu açıklama ile Kıbrıs şehitlerimizin kemikleri sızlamıştır.” dedi.

 

SINIRDA GÖREV YAPAN YERLİ VE MİLLİ GAZETECİLERİ KUTLUYORUM

Sınır hattında operasyonu takip etmek için canla başla çalışan yerli ve Milli gazeteci kardeşlerimizi kutluyorum diyen Ak Parti Elazığ milletvekili Sermin Balık, ”Sınırda vatanı ve milleti için yüreği ile Mehmetçiğin yanında olan gazeteci kardeşlerimiz var, onları tebrik ediyorum. Onların görevinin kutsal olduğunu düşünüyorum. Türkiye de lüks kafelerde yalılarda oturup yazı yazanların yanı sıra sınırda yaşanan acıları yerinde görüp doğru şekilde anlatan milli gazeteci kardeşlerimiz de var. İnşallah Mehmetçiğimiz  başarı ile geri dönecektir bütün dualarımız onlarla.” dedi.