BALIK: 'BU RAHŞAN AFFI DEĞİL, MİLLETİMİZ RAHAT OLSUN'

EROL KARA/90 bin kişiyi etkileyecek olan infaz yasa teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. İnfaz düzenlemesi ile ceza infazında yarı oranında indirime gidildi. Terör, cinsel suçlar, kadına karşı işlenen suçlar, uyuşturucu imali ve ticareti kapsam dışı bırakıldı. 

BALIK: 'BU RAHŞAN AFFI DEĞİL, MİLLETİMİZ RAHAT OLSUN'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık,” Bu af değil, Bunun Rahşan affı ile alakalı değil bu dezavantajlı insanlar için çıkarıldı. Bu yasa vatan hainlerini kapsamaz” dedi.

TBMM’den bu yasanın çıkarılmasında başta HDP olmak üzere İYİ Parti ve CHP’nin baskısı ile karşılaştıklarını söyleyen Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, ”Bu yasa Ak Parti ve MHP’nin uzun zamandan beri halkımıza söz verdiğimiz bir yasa. Bunla ilgili hukukçularımız çalışıyordu. Bu yasada Kadın istismarcıları, tecavüzcüler, terör örgütü üyeleri, uyuşturucu kaçakçıları, vatan hainleri bu kapsamda değil. Milletimiz rahat olsun. Milletimiz müsterih olsun ki Devletini Milletine hainlik yapan hiç kimse bu yasadan faydalanmayacak.” dedi

MECBURİYETTEN ÇIKARILDI

Bu yasa af değil, bu Rahşan affı ile alakalı düzenleme değil diyen Balık, “Bu dezavantajlı insanlar için çıkarıldı. Bu aslında COVİD virüsü ile alakalı bir mecburiyetten oldu. Bizim söz verdiğimiz bir çalışmaydı.

Bu konuda HDP’nin çok ciddi defansı  vardı, bununla birlikte İYİ parti ve CHP’nin de defansı ile karşılaştık. Bunun içine terör örgütleri de konulmaya çalışıldı ama bizim milletimize verdiğimiz bir söz vardı. Vatan hainlerine yönelik bir çalışma yapılamazdı. her şeyden önce insanımızı düşündük. İnsanların talepleri doğrultusunda biz bu yasayı çıkardık.  Özellikle yaşlı, çocuklara ve yaşlılara yönelik bir çalışma. Bu denge sağlamak için yapılan bir yasaydı. Hayırlı olsun Milletimize.” dedi.