BAKIN AHU NE DİYOR?

BAKIN AHU NE DİYOR?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun süreden beri hayatını Amerika'nın Miami kentinde sürdüren bir zamanların efsane sinema oyuncusu Ahu Tuğba’dan haber var. Tuğba, Türkiye’nin sağlık politikalarını, şehir hastanelerini ve özellikle koronavirüs  ile mücadele ile ilgili eleştiri yapan kesime tokat gibi gelecek bakın hangi sözleri söylüyor.

"Amerika'da paran yoksa sokakta ölüyor insanlar, sonra da yakıyorlar. Yandaki komşu hastaneye gitti arabasıyla. Kilise hastanesiymiş, bakmamışlar, 3 gün bekletmişler. Çarşamba sabahı bir daha gitmiş, ayakta bakmışlar, sonra da göndermişler. Hastanede kalmadığı halde 17 bin dolar ücret ödemiş. Burada sigortan yoksa yandın! Bir hastalık halinde ambulans çağıracaksın. Ambulans almaya gelirken, polis arabası ve itfaiye arabası da geliyor, o zaman bakıyorlar. Sistem burada böyle" 

Türkiye’deki uygulamaları komşularına anlatan Tuğba, bakın bu konuda neler söylemiş:

"Amerikalı arkadaşlarıma 'Türkiye'de polis ve jandarma eve gidiyor, yardım ediyor. 65 yaş üstündeki emeklinin parasını evine götürüyor. Devlet hastanesine acilden gidince bakıyorlar hemen' dedim. İnanamadılar. Burada 'açım' de, komşun su vermez" 

Bu cümleleri, sonradan ihtida eden, Ak Parti’ye şu ya da bu şekliyle sıcak bakan ve bunu siyasi malzeme haline getirme iddiasında ve bu mahalleden olan biri değil, orta kuşağın filmlerinden, yaşantısından ve dünya görüşünden çok net emin olduğu Ahu Tuğba söylüyor.

Daha kim ve ne söylesin ki bizim millet ve devlet düşmanları gerçekleri anlasın ve biraz ortada kalmayı ve 10’a kadar sayarak yorum yapmayı öğrensin.