Bakan yardımcısı Alpay'a ziyaret

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY, 7 Aralık Cuma günü Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA) öncülüğünde 50 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisini Milli Savunma Bakanlığı'nda kabul etti.

Bakan yardımcısı Alpay'a ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şuay ALPAY, konuşmasına başlarken aziz Türk Milletinin tarih boyunca söz konusu vatanın birliği ve bütünlüğü olduğunda diğer her şeyi teferruat olarak gördüğünü, yediden yetmişe büyük bir kenetlenme içerisinde örnek duruş sergilediğini vurguladı.

Boğaziçi Üniversitesi’nin dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında olduğunu beyan eden Bakan Yardımcısı ALPAY, geleceğimizin inşası için gençlere çok büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Şuay ALPAY, gençlere ilim ararken pergelin bir ayağının mutlaka yurdumuza, tarihimize ve kültürümüze sabitlemeleri gerektiğini söyleyerek, “ilim ve hikmeti bütün dünyada arama vizyonunu benimsemelerini, yeniliklere ve değişime açık olmalarını tavsiye etti.

Konuşmasına savunma sanayii sektörüne ilişkin bazı rakamsal değerlendirmeler yaparak devam eden Alpay, Türkiye’nin özellikle son 16 yılda savunma sanayii sektöründe yakaladığı ivmeden bahsetti.

Bakan Yardımcısı, “İnsanın, yaratılmışların en şereflisi olarak kalabilmesi, ancak doğru yolda yürümeye niyet edip, hayırlı ve faydalı işler yapması ve güzel ahlakla ahlaklanması ile mümkündür.” diyerek sözlerini tamamladı. Sohbet sonrasında bütün öğrenciler ile teker teker tokalaşan Alpay, “Tarihe kalıcı bir iz bırakmak adına her birinizin çok çalışması gerekiyor.” dedi.