BAKAN PEKCAN: 'FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ SAĞLANMIŞTIR'

Ömer Enes YILAR/ Plan ve bütçe Komisyonu'nda Ticaret Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının bütçe görüşmelerine katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yaptığı açıklamada: 'Meydana gelen afetler nedeniyle Elazığ, Malatya, Adıyaman, Giresun ve İzmir'de faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlarımıza sıfır faizli kredi, kredi geri ödemelerinin ertelenmesi ve hibe destekleri gibi destekler sağlanmıştır' dedi.

BAKAN PEKCAN: 'FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ SAĞLANMIŞTIR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Esnaf ve sanatkârlar yüzde 50 ve 100 faiz indirimli krediler ile desteklenmeye devam edildiğine işaret eden Pekcan, “2020 yılı içinde, geçen yıllardan devirler hariç 950 bin 922 esnaf ve sanatkârımıza toplam 39 milyar 193 milyon TL tutarında faiz indirimli kredi kullandırılmıştır. Faiz indirimli kredilerin toplam bakiyesi 66 milyar 669 milyon TL’ye ulaşmıştır. Meydana gelen afetler nedeniyle Elazığ, Malatya, Adıyaman, Giresun ve İzmir’de faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlarımıza sıfır faizli kredi, kredi geri ödemelerinin ertelenmesi ve hibe destekleri gibi destekler sağlanmıştır. Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbir paketi çerçevesinde, yıllık bin 4,5 faiz oranlı, 6 aya kadar ödemesiz uygulanabilen kredi imkânından 749 bin 256 esnaf ve sanatkârımız yararlanmış, toplamda 18 milyar 562 milyon TL tutarında kredi kullandırılmıştır” ifadelerini kullandı.

 

ESNAF ERTELEME İSTİYOR

Pekcan’ın açıklamalarını sorduğumuz Elazığ esnafı ise deprem nedeniyle azalan işlerinin pandemiyle beraber durma noktasını geldiğini belirterek aldıkları kredilerin ödemelerinin başladığını ancak ödeme yapamadıkları için faizsiz kredilerin faizli hale geldiğini vurguladılar. Elazığ’ın deprem nedeniyle iki kez yara aldığını belirten esnaflar, ödemelerin en az bir yıl ertelenmesi gerektiğini aksi takdirde faizsiz verilen kredilerin faizli kredilerden farkı kalmayacağını ifade ettiler.