Bahçeşehir Koleji Öğrencilerinden LGS'de Rekor Başarı

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Bahçeşehir Koleji 2018 Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) tüm sorulara doğru cevap veren 3 öğrenci çıkararak rekor bir başarıya imza attı. Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Kampüsü öğrencisi Onat Şafak ve Sarp Eren Hangişi ile Bahçeşehir Koleji Ordu Enver Yücel Kampüsü öğrencisi Efe Keleş LGS'de tüm sorulara doğru cevap verdi.

Bahçeşehir Koleji Öğrencilerinden LGS'de Rekor Başarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

LGS’deki başarısıyla ilgili konuşan Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Kampüsü öğrencisi Onat Şafak; “Sınavlara hazırlanırken öğretmenlerimizin ve mentor öğretmenimizin tavsiyelerini aynen uyguladık. Düzenli çalıştık ve sürekli eksiklerimizi tespit ederek ilerledik.” dedi. LGS’de tüm sorulara doğru cevap veren Sarp Eren Hangişi ise; motivasyonunu sürekli yüksek tuttuğun, okuldaki deneme sınavlarını ve yapılan ek hafta içi ve hafta sonu çalışmalarını takip ederek başarıya ulaştığını söyledi. Bahçeşehir Kolejinin tüm sorulara doğru cevap veren başarılı öğrencilerinden Bahçeşehir Koleji Ordu Enver Yücel Kampüsü öğrencisi Efe Keleş de sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından duygularını paylaştı. Efe Keleş, öğretmenlerinden büyük destek aldığını, hazırlık kamplarının ve okulunda girdiği deneme sınavlarının sınava hazırlık sürecinde büyük katkısı olduğunu söyledi. Ordu Enver Yücel Kampüsü öğrencisi Efe Keleş, okulu tarafından hazırlanan sınava hazırlık programı dışında fazladan çalışmaya ihtiyaç duymadan bu başarılı sonuca ulaştığını söyledi.

 

Bahçeşehir Kolejinde Sınav Başarısının Sırrı: “Ulusal Sınavlara Hazırlık Sistemi”

 

Bahçeşehir Kolejinde uygulanan Ulusal Sınavlara Hazırlık Sistemi ile öğrenciler yıl boyu liseye geçiş sınavına yönelik deneme sınavlarına katılıyor. Deneme sınavlarıyla düzenli olarak hazırlık sınavına giren öğrencilerin eksikleri tespit edilerek, sonuca göre hemen etüt, dikkat ya da rehberlik çalışması yapılıyor. Yıl boyunca yapılan deneme sınavlarında öğrencilerin sorumlu olduğu kazanımlardan sorular sorularak öğrencinin konuyu tekrar edip etmediği, uzun süreli hafızaya kodlayıp kodlamadığı, konular arasındaki sarmal geçiş becerisi kontrol ediliyor.