BAHÇEŞEHİR KOLEJİ'NDEN ÖZEL ÖĞRENCİLERE ETKİNLİK

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/ Bahçeşehir Koleji  etkinlikler düzenleyerek özel öğrencileri yalnız bırakmadı. 

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ'NDEN ÖZEL ÖĞRENCİLERE ETKİNLİK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Mehmet Yıldırımer ve Okul Aile Birliği Başkanı Başak Meral Gündüz, Koleje bu anlamlı günde ziyarette bulunan özel öğrenci ve özel eğitim öğretmenleri ile ilgilenerek öğrencilerin eğitim ve öğretimleri hakkında bilgi aldılar.

Yapılan sohbetlerin ardından öğrenciler doyasıya eğlendi.

Şehit Hasan Halit Küçük Ortaokulu özel eğitim öğretmeni Bilge Demli Kilimci ve özel eğitim öğretmeni Ömer Bölükbaşı, özel öğrenciler ile birlikte Robotik Kodlama, Stem A Labaratuvarı, Müzik ve Resim atölyesini gezerek öğretmenlerden bilgi aldılar.

Özel Eğitim Öğretmeni Bilge Demli Kilimci ''Yapılan etkinliklerden çok memnunuz  Bahçeşehir Koleji'nde olmaktan oldukça mutluyuz çocuklarımız da  sosyal faaliyetlere ve etkinliklere akranlarıyla katılmaktan oldukça memnunlar. İnsanlar hayatlarının her aşamasında iyiye de kötüye de hazırlıklı olmak zorundalar. Unutmayalım ki, bugün gülüp oynayan bir çocuğun yarın çok büyük engelleri olabileceğini hiçbir zaman gözardı etmemek lazım. Hastalıklar, kazalar… Bunların hepsi yaşadığımız hayatın bir parçası. Bugünü olduğu kadar yarını da düşünmeli, kınamak yerine “biraz olsa da katkıda bulunmak için ne yapabilirim diye düşünmeliyiz”dedi.

Özel Eğitim Öğretmeni Ömer Bölükbaşı ise ''Sadece ricamız, çocuklarımızın  soyutlanmaması gerektiği, onların da  bizler gibi var olduklarını kabul etmemiz gerektiğidir'' dedi.

Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü Mehmet Yıldırımer ise yaptığı açıklamada,“Günümüzde artık engellilik görmemek, duymamak, yürüyememek ya da başka bir fonksiyon kaybı değildir. Birçok yerde duyduğumuz gibi, ''asıl engel bedenlerde değil yüreklerdedir”.

Bizim için özel olan engelli öğrencilerimizi yalnız bırakmıyoruz.En büyük engelin sevgisizlik olduğu bu günlerde çocuklarımızla sevgiyi paylaşmaktan büyük keyif alıyoruz.Engelleri hep beraber aşmayı diliyoruz”dedi.