Bahçeşehir Koleji Anaokulu Çift Dil Eğitim İmkanı Sunuyor

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/ Elazığ Bahçeşehir Koleji Anaokulu kademesi gruplarına ilgi devam  ediyor.

Bahçeşehir Koleji Anaokulu Çift Dil Eğitim İmkanı Sunuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni açılan şubelerin kontenjanlarının sınırlı olması sebebiyle kayıtlar çok kısa sürede sona erecek.

 

ÇİFT DİLLİ EĞİTİM

Dünya bireyi yetiştirmeyi amaçlayan Elazığ Bahçeşehir Kolej’inde anaokulu düzeyinde çift dil eğitim imkanı sunulmaktadır. Bahçeşehir Koleji anaokullarında, 4 ve 5 yaş gruplarında “Çift Dilli Eğitim” ya da “Half Day English / Yarım Gün Türkçe Yarım Gün İngilizce” programı uygulanıyor. Her şubede bir anaokul öğretmeni ve yardımcı anaokul öğretmeni hizmet vermektedir. 

Anaokul öğrencilerinin kapsamlı şekilde eğitim almaları için sınıf öğretmenleri özel ilgilenmektedir. Aynı zamanda anaokul öğrencilerinin birçok yönden gelişimi dikkate alınıyor. Öğrencilerin matematik, müzik, beden eğitimi gibi birçok alanda da yetenekleri keşfediliyor..

 

Özel Öğrenciler Yetişiyor;

Elazığ Bahçeşehir Koleji Anaokulu öğrencileri, yaratıcılıklarını geliştiren ve hayal güçlerinin gelişimini destekleyen öğrenme imkanı sunuyor. Anaokul öğrencileri, kendi başlarına buluş yapmalarına fırsat tanıyan, eleştirel düşünme imkanı sağlayan, çevreye duyarlı, merak eden, keşfeden, sorgulama becerilerinin geliştiği öğrenme ortamında bulunuyor.

 

Bsk-Bahçeşehir Sportif Koordinasyon Merkezi;

Sportif Koordinasyon Merkezi'nde öğrencilere sürat, çeviklik, kuvvet, esneklik ve koordinasyon özelliklerini geliştirici faaliyetler eğitmenleri tarafından yapılmaktadır.

 

Yemekhane;

Anaokulu öğrencilerine sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı sunulmaktadır.

 

Revir;

Öğrencilerin sağlıkla ilgili durumlarının takip edildiği revir de  okul hemşiresi bulunmaktadır.

 

Beslenme;

Anaokulunda yemek menüsü, okul öncesi dönem çocukları için gereken dengeli beslenme kuralları ve besin grupları göz önünde bulundurularak, beslenme uzmanı tarafından aylık olarak hazırlanmaktadır. Çocuklara sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı verilmektedir.

 

Tanıma Çalışması;

Elazığ Bahçeşehir Koleji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehber öğretmenleri tarafından, çocuğun zihinsel, sosyal, bedensel ve fiziksel gelişimi birçok açıdan gözlemlenmektedir.

 

Uyum Sürecini Değerlendirme,

Çocuğun okula başladığı ilk 15 gün içerisinde ailesi, sınıf öğretmeni ve psikolojik danışman ile uyum süreci değerlendirilir. Bu değerlendirmeye göre eğitim süreci planlanır.

 

Okuma Yazmaya Hazırlık;

Sembol çalışmaları, ses çalışmaları ve anlama-anlatım çalışmalarından oluşan okuma yazmaya hazırlık programları 36-66 ay arası öğrenciler için aşamalı olarak hazırlanmıştır.. Öğrencilerin ses temelli eğitim modeline uygun olarak harfleri tanıyıp yazdıkları, kelimeler türettiği, küçük motor kaslarını geliştirmek için çeşitli sanat etkinlikleri ve oyunlar yoluyla becerilerini geliştirdikleri bu süreçte amaç çocukları ilköğretime en iyi şekilde hazırlamaktır.