BAHÇEŞEHİR ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/ Bahçeşehir Koleji  3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli öğrencileri yalnız bırakmadı.

BAHÇEŞEHİR ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahçeşehir Koleji İlk ve Ortaöğretim Müdürü Mehmet Yıldırımer, Okul Aile Birliği Başkanı Başak Meral Gündüz Koleje bu anlamlı günde ziyarette bulunan özel öğrenci ve özel eğitim öğretmenleri ile ilgilenerek öğrencilerin eğitim ve öğretimleri hakkında bilgi aldılar. Yapılan sohbetlerin ardından öğrenciler doyasıya eğlendi.

Şehit Cuma Dağ Ortaokulu özel eğitim öğretmeni Bilge Demli Kilimci, Cumhuriyet Ortaokulu özel eğitim öğretmeni Sema Erdem ve Sefer Doğangün özel öğrenciler ile birlikte Robotik Kodlama, Stem A Labaratuvarı, Müzik Atölyesini gezerek öğretmenlerden bilgi aldılar.

Özel Eğitim Öğretmeni Bilge Demli Kilimci ''Yapılan etkinliklerden çok memnunuz  böyle anlamlı bir gün de Bahçeşehir Koleji'nde olmaktan oldukça mutluyuz çocuklarımız da  sosyal faaliyetlere ve etkinliklere katılmaktan oldukça memnunlar'' dedi.

Özel Eğitim Öğretmeni Sema Erdem; ''Sadece ricamız, çocuklarımızın  soyutlanmaması gerektiği, onların da  bizler gibi var olduklarını kabul etmemiz gerektiğidir'' dedi.

Sefer Doğangün ''Özel günler de okullara gidebilmek için kendimiz  talepte bulunuyoruz  okullar bizleri  talep etmiyor. İnsanlar hayatlarının her aşamasında iyiye de kötüye de hazırlıklı olmak zorundalar. Unutmayalım ki, bugün gülüp oynayan bir çocuğun yarın çok büyük engelleri olabileceğini hiçbir zaman gözardı etmemek lazım. Hastalıklar, kazalar… Bunların hepsi yaşadığımız hayatın bir parçası. Bugünü olduğu kadar yarını da düşünmeli, kınamak yerine “biraz olsa da katkıda bulunmak için ne yapabilirim” diye düşünmeliyiz.'' dedi.

Bahçeşehir Koleji Müdürü Mehmet Yıldırımer yaptığı açıklamada; ''3 Aralık; Birleşmiş Milletler'in 1992 yılında almış olduğu karar sonrası ''Uluslararası Engelliler Günü'' olarak ilan edilmiştir.3 Aralık Dünya Engelliler Günü karşılaşılan sorunların gündeme getirileceği ve bunların çözümü için yapılabileceklerin ele alınacağı bir tarihtir. Öğrenciler; günümüzde artık engellilik görmemek, duymamak, yürüyememek ya da başka bir fonksiyon kaybı değildir. Birçok yerde duyduğumuz gibi, ''asıl engel yüreklerde'' değildir.

Hem ülkemizde, hem de dünyada artık engelin çevreden kaynaklı sorunlar olduğu kabul görmüştür. Ülkemizde engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemeler yapılıyor olsa da, henüz bu istediğimiz seviyeye gelmiş değildir. Bizler, kararlı bir şekilde durarak, ne istediğimizi bilerek, kimsenin ''yapamazsın'' önyargısına kulak asmayarak ve tüm zorluklara rağmen hayatın içerisinde daha çok yer alarak, bu engellilik durumunu ortadan kaldırabiliriz.3 Aralık Dünya Engelliler Gün, kendi yapabileceklerimizin ve gücümüzün farkında olduğumuz bir geleceğe umutla bakabileceğimiz bir gün olsun'' dedi.

Bahçeşehir Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Başak Meral Gündüz; ''Gözlerinizin görmediği, doğadaki bin bir rengi keşfedemediğinizi, ya da yürüyemediğinizi, gönlünüzce koşamadığınızı, fikirlerinizi ifade edemediğinizi, tek başınıza yemek yiyemediğinizi, güzel şarkıları dinleyemediğinizi, sevdiklerinizin sesini duyamadığınızı hiç düşündünüz mü? Bugün gündeme gelen engelli kardeşlerimiz  her gün böyle yaşıyorlar. 

 Gündüz, konuşmasının devamında, engelliler gününün onlara karşı sorumlulukların bir kez daha hatırlatıldığını ifade ederek, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli kardeşlerimize karşı olan sorumluluklarımızı bir kere daha hatırlatıyor. Herkesin yapabileceği bir şeyin olduğu gerçeği noktasında neler yapabileceğimizi düşünmemiz için bir vesile oluyor.  Engellilerle yan yana geldiğimizde onları anlamaya çaba gösterelim. Acıyarak değil tanımak amacıyla onlara yaklaşalım. Belki onlar konuşmakta çekingen olabilirler. Bizler ilk adımı atarak bu paylaşımı kolaylaştırabiliriz.. Şunu unutmayalım, en büyük engel sevgisizliktir.''