BAHÇELİ'Yİ ANLAMAYAN MHP'LİLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin şimdiye kadar sadece İP diyerek küçümsediği İYİ Parti'yi, İyi Parti olarak telaffuzu ve bu partiye mensup siyasilere  'dava arkadaşlarım' şeklindeki açıklamaları MHP içinde rahatsızlık yarattı...

BAHÇELİ'Yİ ANLAMAYAN MHP'LİLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahçeli'nin İYİ Parti'ye çağrısı, divan ve MYK üyeleri ile MHP'ye yakın yazarlarda da rahatsızlık uyandırdı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen İYİ Parti’nin 4. Olağanüstü Kurultayı öncesinde, İYİ Partili Ülkücülere Twitter üzerinden “geri dönün” çağrısı yapmıştı. Bahçeli’nin çağrısında, bugüne kadar kullandığı “İP” tabiri yerine İYİ Parti demesi dikkat çekmişti.

Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti ile ilgili yaptığı bu çıkış, MHP’de büyük bir rahatsızlık uyandırmış gibi gözüküyor.

Bahçeli’nin İYİ Parti’ye yaptığı çağrının doğru olmadığını düşünen MHP’lilerin, "Artık İYİ Parti’ye diyeceğimiz bir şey kalmadı. Genel Başkan İYİ Parti ile ilgili bu zamana kadar hem kendi söylediklerini hem de bizim söylediklerimizi yalanlamış oldu” dedikleri belirtildi.

MHP’de bu düşüncede olanların sayısı oldukça az. Partilerin çıkar ve geleceğinin ülkenin geleceğinden çok geride olduğunu, Türkiye ve milli birlik konusunda geçmişten bugüne her türlü fedakârlığı yaparak partisini de siyasetini de milletin emrine vermiş Bahçeli’nin İyi Parti mensuplarına çağrısının da bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan siyasi çevreler, Bahçeli’nin fedakârlığının sürdürdüğünü dile getiriyorlar.

Kendisine sunulan Başbakan Yardımcılığı ve partisine verilen bakanlık tekliflerini bile geri çeviren ve tek gayesinin ülkenin beka sorunu olduğunu her fırsatta dile getiren Bahçeli’nin çağrısına sağduyu sahibi İyi Partililerin de olumlu cevap vermesi bekleniyor.