Bağışlar açıklandı, yer yerinden oynadı!

Elazığspor'a 28.03.2016 tarihinden 20.05.2018 tarihine kadar yapılan bağışlar açıklandı

Bağışlar açıklandı, yer yerinden oynadı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tetiş Yapı Elazığspor Kulübü’nde Hacı Murat Yümlü başkanlığındaki yönetim kurulunun istifasıyla birlikte kamuoyuna kulüp tarafından yaklaşık 2 yılda yapılan 68 Milyon TL’lik bağışların ayrıntılı listesi açıklandı.

Elazığspor’da Sedat Karataş Başkanlığı döneminde 2 sezonda yapılan bağışların listesinin paylaşılmasının ardından adeta kamuoyunda yer yerinden oynadı. Eski yönetimde yer alan bazı isimler bağış yapmadığı halde listede olmalarına anlam veremedi. Ayrıca iddialara göre bağış listesinde imardan, benzinlikler ile daire gelirleri yer almıyor. Bu gelirlerin de bağışlara eklendiği takdirde eski yönetimin 2 yıl boyunca ne kadar kaynak elde ettiği de merak edilen konuların başında yer alıyor.

Listede dönemin başkanı, 2. Başkanı, asbaşkanı ve yönetim kurulu üyelerinin de ciddi meblağlarda bağışlar yaptığı gözlendi. Listedeki bazı isimlerle temas kurulduğunda bağışta bulunmamasına rağmen listede yer aldığı öne sürülüyor.

*Karataş, Çelik ve Altungök 1 Milyon TL’den Fazla Bağış Yapmış

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz destekli Sedat Karataş başkanlığındaki yönetimin görevi döneminde kulübe yapılan bağışların listesi açıklandı. Başkan Hacı Murat Yümlü’nün istifasının ardından gündeme gelen bu olay kamuoyunda adeta taşları yerinden oynattı. Bir çok kişi bağışta bulunmamasına rağmen isimlerinin bağış listesine ciddi meblağlarda bağışta bulunduğu şeklinde not edilmiş. Öyle ki kamuoyundan defalarca kaynak olmadığı için destek isteyen, destek kampanyaları yürüterek kulübe sadece kişisel cüzi miktarlarla bağışta bulunan Sedat Karataş ve Karahan Çelik gibi isimlerin yüzbinlerce TL bağışta bulunduğu listede açık bir şekilde belirtiliyor. Dönemin başkanı Karataş’ın 100 Bin TL, dönemin 2. Başkanı Çelik’in 125 Bin TL, dönemin asbaşkanı Altungök’ün 792 Bin TL gibi astronomik rakamlarda bağışlar yaptığı belirtilmiş. Kamuoyuyla paylaşılan bağış belgesinin ardından nasıl olur da sürekli kaynak üretemediğini söyleyen, otel kamp, forma firmalarına, futbolcularına bile ödeme yapamayan yönetimden sadece 3 ismin bile 1 Milyon TL’nin üzerinde bağış yaptığı sorusu sorulmaya başlandı.

Bazı İsimler Bağış Yapmadığı Halde Listeye Eklenmiş

Öte yandan Sedat Karataş başkanlığındaki dönemin yönetim kurulundan bir çok isim de bağış listesinde yer alıyor. Eski yönetimden bağış listesinde yer alan bazı isimlerle temasa geçtiğimizde kesinlikle listede yer alan bağışları yapmadıklarını, bağış listesinde neden yer aldıklarına anlam veremediklerini ifade ettiler. Bu durumun ardından bağış yapmadıklarını iddia etmelerine rağmen bu isimlerin neden listeye yazıldığı, o bağışları bu isimler yapmadıysa kimlerin yaptığı ve bu bağışların nereden geldiği ya da bazı şeylerin gizlenip gizlenmediği için mi bağış yapmadıklarını söyleyen isimlerin listeye yazıldığı merak ediliyor.

İmar, Benzinlikler Ve Dairelerden Gelen Kaynaklar Listede Yok

Ayrıca eski yönetimden bazı isimlerin beyanatlarına göre bağış listesinde imardan gelen kaynaklar, benzinlik gelirleri ile daire gelirlerinin yer almadığı iddia edildi. İddialara göre imar, benzinlik ve daire gelirlerinin de eklendiği takdirde bağışlarla birlikte Sedat Karataş başkanlığındaki yönetim kurulu tarafından 2 yıl boyunca ne kadar kaynak elde edildiği de merak edilen konuların başında yer alıyor.