BABACAN EKİBİNDEN AK PARTİ'YE TÜYO

Yeni bir parti kurma hazırlığında olan ve bunu büyük bir olgunluk ve ciddiyet içerisinde götürerek erken konuşup Davutoğlu'nun konumuna düşmeyen Ali Babacan, ekibini oluşturmaya ve bu ekiple sahada siyasi beklentiler üzerine anketler yapmaya devam ediyor...

BABACAN EKİBİNDEN AK PARTİ'YE TÜYO
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Babacan’ın ekibi sahada yaptığı sosyolojik ve siyasi eğilimler anketinde ilginç sonuçlar çıkmış. Anketten çıkan en belirgin sonuç, gençlerin Ak Parti’ye oy vermediği gerçeği.

Şimdi bu zaten bilinen ama bilimsel olarak da kanıtlanan gerçek karşısında Ak Parti’ye düşen nedir. Tabi ki durumu tersine çevirecek çalışmalar yapmak ve gençleri kuşatacak ve onların dünyasına hitap edecek söylem, proje ve çalışmalarla meydana çıkmak.

Peki, var mı böyle bir çalışma, gayret hatta proje. Hayır.

Peki, Ak Parti Gençlik Kolları denince halkın zihnine hangi düşünceler hücum ediyor?  Saçları jöleli, ağzında argo kelimeler, lüks ve konforlu araçlar, birbirine başkan diye hitap eden, herkesin başkan olduğu burnu havada, gözü yükseklerde gençler.

Peki, bu ekip Anadolu gencine bu görüntü ile ulaşabilir mi?  Ya da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mazlumlara umut ışığı olarak gördüğü ulvi bir davayı ve misyonu bu ekip, yeni gençlere anlatabilir mi? Anlatsa bile karşıdaki bunu samimi ve içten görebilir mi? Kocaman bir hayır.

Sevgili Ak Gençler!...

 Yapmayın etmeyin. Evet, ülkeyi 16 yıldan beri yöneten ve başarıları olan bir partinin neferleri olabilirsiniz. Ama bu durum sizleri asla zafer sarhoşu ve güç zehirlenmesine itmesin. Bak sizler sahada olduğunuzu ve milyonlarca gence ulaştığınızı zannediyorsunuz ama anketler ve gerçekler öyle demiyor.

Gençler AK partiye oy vermiyor. Gençleri olmayan bir parti ya da dava bitmeye ve tükenmeye mahkûmdur. İnin şu kibir ve şöhret atından. Ayaklarınız yere bassın. Sizin gençlik kolları başkanlığı ve yönetim kurulu üyesi olmaktan öte hiçbir meziyetinizin olmadığını bilin..

Birisi olmayan başarısını yukarıya başarı olarak lanse etti bilinmez ama kendini genel merkez gençlik kollarına attı.  Bir diğeri de gençleri bir yana bırakıp, hangi akıl, hangi izan ve hangi mantıkla bilinmez ama belediye meclis üyeliğine kapağı attı. Attı atmasına da demek ki gençlik kolları başkanlığı yapacak başka bir adam bulunamadı ki bu görevini de devam ettiriyor.

Aslında buda ayrı bir fecaat Ak Parti için. Gençlik kolları başkanlığı yapacak ikinci bir genç yok. Yok işte. Genç yok ortada çünkü. Babacanın yaptığı anketin doğruluğu ve şeffaflığı bu gerçeklikten bile net olarak anlaşılıyor.

Gençler mi? Kim ne yapsın onları. Zaten onlara partiye oy vermeye mecbur ve mahkûmlar.  Hem başka hangi partiye oy verecekler ki…

Siz öyle zannedin. Siz bu mantıkla bir koltukta iki karpuz taşımayı marifet bilin. Yakındır gençlerin ve kadınların sizlere tokadı. Ama sizler o zaman da yeni bir günah keçisi bulursunuz. Vatandaş milletvekillerine ders verdi, belediyeden memnuniyetsizliğini gösterdi mazeretlerine ve yalanlarına sığınırsınız. Biraz insaf ve biraz merhamet…