AYTAÇ, 'MAHALLEMİZDE 30 TANE AĞIR HASARLI BİNAMIZ VAR'

 AYTAÇ, 'MAHALLEMİZDE 30 TANE AĞIR HASARLI BİNAMIZ VAR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/ Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan, Hakimiyet Gazetesine 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem nedeniyle mahallesindeki son durum hakkında önemli bilgiler verdi.

Yeni Mahalle Muhtarı Aytaç Özcan,yaptığı açıklamada,“Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle  mahallemizde 30 tane ağır hasarlı binamız var. 55 tane de orta hasarlı binamız var. Ama itirazlar dan sonra bu rakamların ne olacağı belli değil.” dedi.

AĞIR HASAR ALAN 2 BİNAMIZ ACİL OLARAK YIKILDI

Aytaç, “Mahallemizin nüfusu 22 bindir. 15 bin ise hanemiz var. Bu deprem de mahallemiz de ağır hasar olan binamız çok az. Deprem de ağır hasar alan iki tane binamız, ekipler tarafında acil olarak yıkıldı.Bu binalar Hamdi Başaran Caddesi ve Şehit Üsteğmen Şahin Kaya da bulunuyor. Mahallemizin zemini güçlü olduğu için bu deprem de çok zarar görmedik.”dedi.

MERA ALANLARINDAN DOLAYI İMARA AÇAMIYORDUK

Aytaç Özcan, “Kanalüstünde bulunan bir alanımız vardı, sıkıntılıydı.Mera alanlarından dolayı imara açamıyorduk. Yeni proje istiyorlardı. Ama yeni yapılan TOKİ’ler oraya geçince bizim mera alanlarımız çıktı ve bizim önümüz açıldı.Deprem akşamı 120 tane çadır dağıttık. Ama mahalleye baktık 7 tane çadır kurulmuş. Kimse kurmadı.Bura da bazı kişiler farklı şeylerin peşine düştü. Ondan sonra okullara kurduk. 90 tane çadır kurduk ama kimse gidip kalmadı.” diye ifade etti.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ BİZLERE ÇOK DESTEK OLDU

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullarına verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiğini ifade eden Aytaç, “Belediye başkanımız bizlere çok destek oldu. Bakanlarımızın da çok desteğini gördük. Sayın valimiz de bizlere çok yardımcı oldu. Çünkü vatandaş ilk olarak bizlerden bilgi almak istiyordu. Bizler de yetkililere ulaşarak gerekli bilgileri aldık. Koordinasyon başarılıydı.” dedi.