AYGEN: 'AKP, SEÇİM SÜRECİNİ İYİ İDARE EDEMEDİ'

Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim üyesi Dr. Murat Aygen İstanbul seçimlerinin siyasilere çok önemli mesajlar verdiğini belirterek, bu seçimi Ak Parti'nin, özellikle Recep Tayyip Erdoğan'ın iyi tahlil etmesi gerektiğini ve Erdoğan'ın yakın çevresi tarafından yanıltıldığını söyledi.

AYGEN: 'AKP, SEÇİM SÜRECİNİ İYİ İDARE EDEMEDİ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart seçimleri ile CHP’nin adaletsizlik, hukuksuzluk ve mağduriyet üzerine siyaset geliştirdiğini, oy sayısını 13 binden 800 bine çıkardığını söyleyen Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Dr. Murat Aygen, Erdoğan’ın İstanbul seçimi sonuçlarının Ağustos ayında yapacağı kurultayda parti yönetimini değiştirerek ve kabinede değişikliğe giderek tabanı rahatlatacağı söyledi.

Aygen, bugünkü sonuçların 31 Mart seçimleriyle belli olduğuna işaret ederek, İstanbul seçimlerinde hınç siyaseti oluştu. Vatandaş buna tepki gösterdi ve ortaya böyle bir sonuç çıktı” diye konuştu.

Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Murat Aygen, “Muhtemelen İstanbul seçiminin sonuçlarının Ak Parti yönetiminde yansıması olacaktır. İlerde de bir takım değişikliğe gidilebilir. Ak Parti yöneticilerinin ve bu sürece dahil olanların Erdoğan’ı yanılttığına inanıyorum. Kazanılan bir seçimin iptal edilmesi özellikle YSK’nın kamu vicdanında İstanbul seçmeni üzerinde ülke insanı üzerinde ikna edici bir argüman olmadı.” dedi.

 

AKP YÖNETİCİLERİ SÜRECİ İDARE EDEMEDİ

Aygen, ”Erdoğan’ın süreci çok iyi tahlil etmesi gerekir, yanındaki ve etrafındakilere çok dikkat etmesi gerekir. Erdoğan’ın yanıltıldığını düşünüyorum. Seçime çok kısa bir süre kala PKK ele başının devreye girmesi, Osman Öcalan’ın TV’de konuşması, Tunceli’deki bir akademisyenin devreye girmesi, halkın vicdanını yaralamıştır. Yoksa bu kadar fark olmazdı. Ak Parti’de seçim sürecini götürenler süreci çok yanlış idare etti. Seçimi kazanayım da ne olursa olsun mantığı ile hareket edildi ve bu mantık Ak partiyi başarısızlığa itmiştir.” dedi.

 

Aygen, ”Halk mağdurdan yana. Sayın Erdoğan’ın gelişi de böyle olmuştu. İnsanlar haksızlığı kabullenmiyor. Halk rayından çıkmak üzere olan demokrasiyi götürüp rayına koyma olayını gerçekleştirdi ve son anda Ak Parti yöneticilerinin her yolu mubah görmesi halk nazarında kabul görmedi” dedi.