AYGAD'DAN GAZETECİLERE EĞİTİM SEMİNERİ

Erol Kara/Türkiye'de gazetecilik adına doğruları yapmaya çalışan ve bugüne kadar gerçekleştirilemeyen birçok konuya dikkat çeken Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (AYGAD), ülkemizin 22 ilinden gelen gazetecilerle birlikte İstanbul yerel basınını da katarak düzenlediği eğitim programı ile yine bir ilke imza attı. 'Kültür Sanat Gazeteciliği Eğitimi Projesi' adı altında Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile gazetecilere dolu dolu 4 gün geçirtti.

AYGAD'DAN GAZETECİLERE EĞİTİM SEMİNERİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de Basın sektöründe uzun yıllardır unutulmaya yüz tutan ve günümüzde aslında en büyük sorun olan basın mensuplarının mesleki gelişimi konusundaki “eğitim” eksikliğini temel alarak yola çıkan AYGAD yönetimi, önceliği Kültür ve Sanat konusuna verdi.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayı içerisinde hazırlık ve istişarelerine başlanan, Ocak ayı içerisinde projelendirilen ve Şubat ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulan “Kültür Sanat Gazeteciliği Eğitim Projesi” Nisan ayı içinde yapılan değerlendirme toplantısında kabul edilmiş ve Mayıs ayında da taraflar arasında protokol imzalanmıştı.

Ülkemiz ve dünyada yaşanan Koronavirüs Pandemisi sebebi ile hem içerik hem eğitim programı defalarca revize edilen proje, öngörülen tarihlerde yapıldı.

İSTANBUL DIŞINDAN 22 GAZETECİ EĞİTİME KATILDI

 

Türkiye’nin her bölgesinden ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan toplam 22 basın mensubu ile İstanbul yerel basınından 47 kişi olmak üzere 69 gazeteci, Pendik’te 16-19 Haziran tarihlerinde yapılan günlük eğitim çalışmaları ile “Kültür - Sanat Gazeteciliği, Pandemide Kültür ve Sanat, Dijitalleşen Dünyada Kültür-Sanat Faaliyetleri ve Dijital Medyada Kültür Sanat haberciliği” konularında ders gördü.

 

 

 

AKADEMİSYENLER İLE ÖĞRENDİK, SAHAYI GEZİP KEŞFETTİK

 

Dr. Abdülbeşir Ceylan, Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Prof. Dr. Erhan Eroğlu ve Doç. Dr. Selva Ersöz’ün eğitim sunumları ile yapılan projede, gazeteciler Sultanbeyli’de Aydos Kalesi’ni, tarihi yarımada da Ayasofya Müzesi’ni, İstanbul Boğazı’nı, Şile’de tarihi kaleyi, Şile Bezi Üretim Tesisleri’ni, Gebze’de Osman Hamdi Bey Köşkü Müzesi, Gebze Kalesi ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın otağ kurduğu Hünkar Çayırını gezerek bilgilendirildiler.

VALİMİZ VE 6 BELEDİYEYE MİSAFİR OLDUK

 

Bu süreçte Başkan Ahmet Işıkdağ başkanlığındaki AYGAD Heyetleri başta İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olmak üzere, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün misafiri oldular.

TÜM MASRAFLARI BAKANLIK DESTEĞİ İLE AYGAD KARŞILADI

Yapılan derslere ve kültür gezilerine katılan gazeteciler eğitim sonunda Katılım Sertifikası alırken, geçen dolu dolu 4 günün ardından zor da olsa vedalaşarak memleketlerine döndüler. Tüm giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile AYGAD tarafından karşılanan proje İstanbul’da büyük ilgi gördü.