AVUÇLARINI YALARLAR

Erol KARA/41 Aylık süreç içinde Elazığ'da çok şeyin değiştiğini söyleyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ''Biz Revize imar planını noktasal değil bütünsel olarak yaptık. Biz bu şehrin geleceği için bu şehrin 150 yıllık ana yapısını ortaya koyacak olan imar planı ile ortaya çıktık. Revize imar planı bunlardan bir tanesidir. Revize imar planı üzerinde olumsuz olarak konuşanlar, Revize imar planından haksız ferdi ve şahsi rant bekleyip de elde edemeyen insanlardır ''diye konuştu.

AVUÇLARINI YALARLAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,Hakimiyet Gazetesine gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yanılmaz, ‘’Belediye Başkanını, Milletvekilleri ve   Ak Parti il Başkanı ile  birbirine nasıl düşürebiliriz diye uğraşanlar var. Bunlar avuçlarını yalarlar, Biz bu şehre hizmet için birlikte çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi.

GÖREVİ DEVİR ALIR ALMAZ ANA İLKELERİMİZİ ORTAYA KOYDUK

Mücahit  Yanılmaz, 15 Temmuz’un aslında Dünya mazlumlarının kurtuluşu olduğuna dikkat çekerek,”  Zalimlere karşı dik duranların ümididir Türkiye. Onların gönlünün lideri ise Recep Tayip Erdoğan’dır” dedi.

2014 Yılında görevi devir alır almaz ana ilkelerimizi ortaya koyduk diyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, O ilkeler bizim için birer Anayasa niteliğinde vazgeçilmez niteliğindedir. Şah damarımız niteliğindeydi. O prensipler kesilseydi ben Mücahit Yanılmaz olamazdım’’ dedi.

 

BİZİM GİZLİ AJANDAMIZ HİÇ OLMADI

 

Hizmeti götürürken insanları partilerine, dinlerine, dillerine, inançlarına ve  ırklarına göre ayırmadıklarına işaret eden Yanılmaz, ‘’Herkese ihtiyacı olan hizmeti götürdük. 38 Mahallede yaşayan hemşerilerimiz bizi bizim için çok değerlidir özeldir ‘’dedi.

Yanılmaz,” Göreve gelir gelmez kurallarımızı 3 E içinde toparlamıştık. Bunlardan bir tanesi Etik, Diğeri Estetik ve Ekonomik olacak demiştik. Etik bizim ahlaki kurallarımızdır. Elhamdülillah bizler inanan insanlarız.  Attığımız her adımda bunun hesabını yüce rabbimize vereceğimizin inancındayız.  Bu Dünyanın ötesi var ölüm var. Zerre miktarı hayrın ve zerre miktar  şerrin sorulacağı bir dönem gelecek. Her adım atarken ve her icraatı yaparken bu manevi değerimizi asla göz ardı etmedik.

 

Hizmeti götürürken insanları partilerine dinlerine, dillerine inançlarına ırklarını göre ayırmadık. Herkesin ihtiyacı olan hizmeti götürdük. 38 Mahallede yaşayan hemşerilerimizin her biri bizim için çok değerlidir, özeldir. Biz dürüstlüğü, Şeffaflığı esas aldık. Hemşerilerimizle bir araya geldiğimizde onlara anlatamayacağımız hiçbir şey yoktur. Anlatamayacağımız icraatı da paylaşmayız. Gizli ajandamız yoktur. Perde arkasında farklı planlarımız yoktur. Bu süreç içinde Elazığımıza daha iyi hizmet vermenin mücadelesini hep güttük. Bu amaçla hizmete başladık. 

Bizim ilkelerimizin bir diğeri ise adalettir. Adil olmaktır. Belediye hizmetleri 24 Saat birebir ilgilendiren hizmetlerdir. Bu hizmetlerde Adaleti ön plana aldık. Adil olduk. Belediyemizde işi olan biri o işi görmek için aracı bulmaz. Bizim için en torpilli olan insan kendisidir. İnsanın kendisi çok değerli ve kıymetlidir. “dedi

 

ŞORŞOR DERESİ ELAZIĞ’IN GERDANLIĞI OLACAKTIR

2014 Yıllında Belediye Başkanlığı seçimini kazanıp Meclis toplantısında, “Elazığ‘da şantiye Belediyeciliği yapacağız.”sözünü hatırlatan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,’’ Biz günü kurtarmanın peşinde değil, Elazığ’ı kıymetlendirmenin peşinde olacağız. Günü kurtarmak için çalışırsak bu kolaydır. Biz Elazığ ‘ı kalkındırmak istiyorsak şehrin kangrenleşmiş sorunlarına el atmalıyız’’ diye konuştu.

Bugüne kadar cesaret edilmeyen problemlere girmeli ve altından kalkmalıyız şuuru ile hareket ederek, şantiye Belediyeciliği yaptıklarına işaret eden Belediye Başkanı Yanılmaz,” İşte 2017 yılında girdiğimiz şantiye belediyeciliği esasında adaylık sürecinde konuştuğumuz çok önemli prensiplerimizden biridir. Elazığ’ın kangrenleşmiş bir çok sorunu var. Mesela Sanayi Mahallesini Kızılay mahallesine bağlayan Kızılay alt geçidi var. Burası bir aracın sadece geçebileceği bir geçiş noktasıydı. 65 yıldır burası böyleydi. Biz risk alarak 90 gün içinde orayı bitirdik. Şu an iki şerit gidiş, iki şerit geliş modern bir alt gecit haline getirdik.Bunun gibi riskli olan yerlere girdik. Mesela Şorşor deresi. Burası şehrin 40 yıllık problemiydi. Bugüne kadar Şorşor deresine girilme cesareti  gösterilmemişti. Çünkü altından kalkılması zor bir iştir. Biz Şorşor deresi sorununu  çözdük. Kurumlar arası koordinasyonla birlikte sonuçlandırdık. Şorşor deresinin kolektör hattı. % 85 oranında bitti 2 binlik borularla artık besliyoruz. Elazığ’ın bütün kanalizasyonunu o 2 binlik borularla toplayıp oradan arıtmaya götüreceğiz inşallah. Kanal yapımı başladı ki, Kanal yapımı neredeyse Elazığ’ın bütün mahallerini ilgilendiriyor. Zafran, Fevzi Çakmak, Yıldızbağları, Esentepe, Salıbaba ve şehrin bütününü ilgilendiren kucaklayan bir kanal yapımıdır.  Bu kanal üst köprüleriyle ve  yan rekreasyon alanlarıyla birlikte yapımına başlandı ve çok önemli bir projedir. Bu projenin bir diğer alanı ise kamulaştırmadır. Belki en zor ayaklarından biride buydu ve Şorşor deresi üzerinde bir tek ağacımın bedelini ben alamadım diyen bir kişi yoktur. Kamulaştırılan yerlerin ücretleri ödenerek, Şorşor deresi yapımı devam ediyor. Bittiğinde Elazığ’ın bir gerdanlığı gibi olacak.” diye konuştu.

 

ÇALIŞMIYORSUN DEMİYORLAR, NİYE ÇALIŞIYORSUN DİYORLAR

Vatandaşların çalışmalardan dolayı şikayetçi olduğuna işaret eden Mücahit Yanılmaz, ”Nereye gitsek şantiye diye.” Şikayetçi olanlar var'' dedi. 

Yanılmaz, ”Evet bu söylemlerden dolayı da Allaha şükür ediyorum. Çalışmıyorsunuz demiyorlar. Niye çalışıyorsunuz diyorlar. Ben bundan çok mutluyum. Göreve geldiğimizin 41. Ayındayız. Şu ana kadar döktüğümüz asfalt miktarı  5 Milyon 307 bin 740 Metrekaredir. Bunun yanında kaldırımlar taş duvarlar parklar bahçeleri saymıyorum. Elazığ’ın 30 Yılda bu asfaltı dökemeyeceğinin bilmemiz lazım. Bizim Elazığ ‘ı örnek şehirler arasına sokmak istiyorsak, çok çalışmamız lazım. Evet çalışırken hafriyat da olacak iş makinaları da gürültü çıkaracak. Ama, bittikten sonra çok güzel eserler ortaya çıkacak. Kültür park bunlardan bir tanesiydi. Geceli gündüzlü çalıştık. Ama biz 25 Mayıs 2015 Tarihinden itibaren hemşirelerimizin hizmetine sunduk. Türkiye de bir çok ödül aldı Kültür Park. Şehit Fethi Sekin mesire alanı başladığımızda ne olacak ? diye merak edenler vardı. Şehri şehir yapan unsurlardan biri Sosyal yaşam merkezleridir ve bu alanların artması lazım. Orası 159 bin 900 Metrekare büyüklüğünde bir alandır. O alan sadece Elâzığ ‘da değil. Yurt içi ve dışından gelen misafirlerin övgü ile bahis ettiği bir alan oldu. Orayı her gün geliştiriyoruz. Buraya 8 Milyon 640 Bin TL harcama yapıldı.’’

 

CİP BARAJI GELİYOR

Mücahit Yanılmaz,’’Şimdi CİP barajı geliyor. Cip barajı 450 Bin Metrekarelik bir alan. Bu yılın sonuna kadar bitecek inşallah. 9 Milyon 230 Bin TL’lik bir yatırım olacak. Biz Cip barajında Balıkçılığı da teşvik edeceğiz.  200 Bin yavru sazan balığı bıraktık o alana.  Bu sosyal yaşam ve diğer yatırımlarla birlikte, Elazığ 2014 yılında yaşanabilir iller arasında 49. Sırada iken, 2017 yıllında 19.Sıraya yükseldi. Benim hedefim 2023 yıllında yaşanabilir iller arasında ilk ona girmek olacaktır.” şeklinde konuştu.

 

VATANDAŞLARIMIZIN İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRACAĞIZ İŞİ YAPARKEN SEVDİRECEĞİZ

Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, sevdiriniz nefret ettirmeyiniz bizim ana ilkemizdir diyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ‘’Vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştıracağız işi yaparken sevdireceğiz. İşimizi severek yapacağız, nefret ederek değil.  Elazığ, en fakir en yoksul en kimsesiz insan için kolay ve kaliteli ve yaşanabilir bir şehir haline gelecek ‘’diye konuştu.

 

 

REVİZE İMAR PLANINDAN ŞAHSİ RANT BEKLEYENLER VARDI

Yanılmaz,” 41 Aylık süreç içinde Elazığ’da çok şeyin değiştiğini görüyoruz. Revize imar planı bunlardan bir tanesidir. Mesela Revize imar planı üzerinde olumsuz olarak konuşan insanlar var. Bunların sayısı azdır.  Revize imar planından haksız ferdi ve şahsi rant bekleyip de elde edemeyen  insanlardır. Sessiz bir çoğunluk var. Revize imar planını yaparken ada bazlı ve  parsel bazlı,  cımbızla çekip de şuraya bu emsali verelim mantığı ile yapmadık. Bir imkan verdiysek o mahallenin bütününe imkan verdik.  Revize imar planı ile Elâzığ ‘da inşaatın önü tıkandı diyenlerde haksız şahsi ve sadece kendi yerine olağanüstü rant bekleyip de edemeyen insanlardır. Biz Revize imar planını noktasal değil bütünsel olarak yaptık. Biz bu şehrin geleceği için bu şehrin 150 yıllık ana yapısını ortaya koyacak olan imar planı ile ortaya çıktık. Bu şehir haksız para kazanmak isteyenlerin haksız rant elde etmek isteyenlerin şehri değil alın teri ile emeğinin karşılığını kazanmak isteyenlerin şehri oluyor. Elazığ ‘da malın sahibi bu maldan kazanç elde etsin. Başkası değil. Aracılar olmasın tefeci olmasın. Babasından dedesinden mal kalan garip insan mazlum insanlar kazansın. Başkası gelip elinden alıp kazanmasın. Gelip elinden alıp kazanamayanlar ciyak ciyak bağırıyorlar. Bağırsınlar hiç tesir etmez benim görevim ev sahibini korumak, hırsızı korumak değil. Hedefimiz ev sahibi rahat etsin hırsızlar rahatsız olsun.’’ dedi

 

BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEK İSTEYENLER AVUÇLARINI YALARLAR

Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz kendisinin hiçbir Partili dava arkadaşı ile problemi olmadığına işaret ederek,’’ Biz birlikte gücüz biz birlikte çalışıyoruz. Elazığ ‘da ki birlikte çalışma kültürünü ortaya koymazsak bu şehre faydamız olmaz. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler avuçlarını yalarlar’’ diye konuştu.

 

ULUSAL DİYANET KÜLLİYESİ DEĞİL, ULUSLARARASI BİR KÜLLİYE OLACAK

Yanılmaz,” Harput Diyanet Merkezi için 4 Milletvekili, Vali,Belediye Başkanı ve il başkanı ile ilgili bakanlığa  gittik. Bu proje şehrin projesi. Şehrin bütün erkleri projeye sahip çıkıyor. Burası ulusal Diyanet külliyesi değil uluslararası bir külliye olacak. Biz birlikte çalışma kültürü olan insanlarız. Bu şehrin faydası menfaati olduğu an benim açımdan akan sular durur. Ölçü bu şehrin faydasıdır. Ana ilkemize özde olarak şehri koyacağız. Kısıtlı bencil düşünürsek bu şehire hiçbir hizmet veremeyiz. Bu şehrin gücünü bölmeye yok etmeye hiç birimizin hakkı yok. Biz birlikte çalışma kültürünü ortaya koymalıyız. Biz birlikte gücüz. Şehirlerinde böyle geliştiğini bilmeliyiz. Belli ki, Belediye Başkanı ile Milletvekillerini ve İl Başkanını birbirine  düşürebiliriz diye uğraşanlar var. Bunlar avuçlarını yalarlar, Bu şehre hizmet için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. “ diye konuştu.

 

15 TEMMUZ DÜNYA MAZLUMLARININ DA KURTULUŞU OLDU

15 Temmuz da FETÖ-PDY’nin Türkiye’yi işgal planlarının boşa çıktığını hatırlatan Yanılmaz, biz inananlara bu toprakları dar edeceklerdi. Sadece Türkler, Kürtler Zazalar değil. Bu topraklarda yaşayan hiç kimseye yaşama hakkı vermeyeceklerdi '' dedi.

 

Yanılmaz,” O Gece Cumhurbaşkanımızın verdiği muhteşem bir cevap vardı. 40 Yıldır bu planı uygulamak için Gergef, Gergef dokumuşlar demişti. Niçin başarılı olamadılar sorusuna ise,” Planların üzerine plan yapan Allah’tır” demişti. Allah’ın planını hiç kimse geçemez. Cumhurbaşkanımızın o gece ortaya koyduğu cesaret dik duruşu ve kriz yönetim kabiliyeti olmasa idi, bugün burada olamazdık. Bu onun liderlik vasfını da ortaya koydu. Eğer kendini düşünseydi Vatan Millet bayrak elden gitmişti. Allah, 80 Milyon insanımızdan razı olsun. 80 Milyonun hepsi kenetlendi caddelere meydanlara çıktı. O gece Ankara’dan yerel TV’lere bağlanan ilk Belediye Başkanı oldum. 15 Temmuz aslında Dünya mazlumlarının kurtuluşu oldu.  Zalimlere karşı dik duranların ümididir Türkiye.  Onların gönlünün lideridir Recep Tayip Erdoğan. Erdoğan sık, sık kefenimizi giyerek bu yola çıktık diyor. Biz ölümden korkmayız. Cumhurbaşkanımızın liderlik vasfını MSP partisinin gençlik kolları başkanı iken elde etmiştir.” dedi.

 

BİRİLERİ AZİZ VATAN TOPRAKLARINI BİZE ÇOK GÖRÜYOR

Türkiye’de yaşayanların şanslı bir dönemin insanları olduğuna dikkat çeken Yanılmaz, ‘’Allah Recep Tayip Erdoğan gibi bir liderin liderliğinde yaşamayı bizlere nasip etti.Başımız dik alnımız ak. Kapı kenarında bekletilen ülke değiliz şeklinde’’ konuştu.

 

Yanılmaz,” İstanbul’da zulüm 1453 de başladı diyenler var. İstanbul’un dedemiz Fatih Sultan Mehmet tarafından fetih edilmesinden rahatsız olan bir kesim var. Bu kesim bu topraklarda bizim rahat ve huzur içinde yaşamamızı istemiyor. Bu toprakların gerçek sahibi biziz diyorlar. Bizde diyoruz ki,” Allah bütün ümmete helal kıldı. Bu topraklar yüzyıllarca hilafetin merkezi olmuş ve Osmanlı 25 Milyon Kilometre  kareye hüküm etmiş. Hüküm etmiş derken zalimlik yapmamış. Sayın Cumhurbaşkanımız her daim diyor ki, sık sık Bu milletin hizmetkârıyız diyor. Bu Milletin hizmetkârı olmak çok büyük bir şereftir. Birileri bu şerefli millete bu toprakları çok görüyor“dedi.

 

ALLAH ONLARIN PLANLARINI YÜZLERİNE ÇARPTI

Harput’ta bulunan Yavuz Sultan Selim kolejinde bir kozmik odanın ortaya çıkarıldığına dikkat çeken Mücahit Yanılmaz, ‘’15 Temmuz gecesi O hain işgal planı gerçekleşmeyince orayı yakmışlar. O kozmik odayla birlikte spor salonunu da yakmışlar. Hainler, İslam’ın ana ilkelerini bozmaya gayret ettiler. Ama kuvvet ve kudret sahibi Allah onların planlarını yüzlerine çarptı’’ dedi.

 

FETÖ YANDAŞLARI BENİ SEVMEDİ, BENDE ONLARI SEVMEDİM

Milli görüş geleneğinden gelen insan olarak bu camia ile hep mesafeli olduklarını işaret eden Yanılmaz, ‘’Benim bir çocuğum bunların hiçbir okuluna gitmedi. Gönderme imkanımız olmasına rağmen göndermedik. Başından beri onlarla mesafeli durduk. Çünkü onlar bizi sevmedi, bizde onları sevmedik. Aramızdaki mesafe en güçlü olduğu dönemlerde bile böyle devam etti.  En güçlü dönemlerde onların programlarına katılıp bende görüneyim diyenlerden olmadık çok şükür’’ dedi.

 

İSLAM DİNİNİN DNA’SI İLE OYNAMAYA BAŞLADILAR

Yanılmaz,” Bunlar İslam dinini reforme etmek ve  reformist bir İslam ortaya koymak için İslam dininin DNA’sı ile oynamaya başladılar. Esasından en tehlikeli konu buydu. İslam’ın ana ilkelerini bozmaya gayret ettiler. Ama kuvvet ve kudret sahibi Allah onların planlarını yüzlerine çarptı.“ dedi.

 

BELEDİYE KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Kurban bayramının inananlar için Ramazan Bayramı ile birlikte ön önemli bayramlarımızdan biri olduğunu hatırlatan Yanılmaz,” Kurban Bayramı Rabbimize teslimiyetin bir göstergesidir.   Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Kurban bayramını kutluyorum. 24 saat esasına göre Bayram bitinceye kadar bütün tedbirlerimizi aldık Her geçen yıl daha disipline olduk. Bayram geçinceye kadar bütün ekiplerimiz ile  birlikte  hemşerilerimizin emrinde olacağız. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi artırsın hoşgörümüzü artırsın. Kardeşlik ruhumuzu artırsın. Bu vatanda ebediyen kalıp, hakkı hakimiyeti için mücadele eden  ezan sesinin susmadığı bu mekanda mücadele edenlerden etsin.” diye konuştu.