AVUÇ İÇİNDEN GİRİLEREK ANJİYO UYGULANDI,TIKALI DAMARI AÇILDI

Nisa Yılmaz/Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine   Şiddetli göğüs ağrısı şikâyetiyle hastaneye başvuran 73 yaşındaki Hacıgül Karataş, avuç içinden girilerek anjio uygulandı ve  damarına stent takıldı.

AVUÇ İÇİNDEN GİRİLEREK ANJİYO UYGULANDI,TIKALI DAMARI AÇILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şiddetli göğüs ağrısı şikâyetiyle hastaneye başvuran 73 yaşındaki Hacıgül Karataş, Uzm. Dr.Onur Taşar tarafından muayene edildi ve tekrar anjio uygulanması gerektiğine karar verildi.

Karataş’a 1 ay önce kasıktan iki kez anjio olduğu için aynı yerden girilmesi sağlık açısından uygun görmeyen Uzm. Dr.Onur Taşar, Alternatiflerin arasından hasta için en uygun giriş yeri ve yöntemi seçilerek operasyona karar verildi.

Uzm. Dr.Onur Taşar tarafından  avuç içinden girilerek hastaya anjio uygulandı ve tıkalı damarı açıldıktan sonra   damarına stent takıldı. Hasta bir gün takip edildikten sonra taburcu edildi.

Operasyonu uygulayan Uzm. Dr.Taşar, “Ülkemizde standart olarak Kasık, kol, el bileği, el üstü gibi bölgelerdeki atar damarlardan girilerek kalp anjiyosu ve damar açma işlemleri gerçekleştirilmektedir. Ancak bazı durumlarda bu bölgelerdeki atar damarlar anjio için uygun olmayabiliyor. Bu tür durumlarda Alternatif bir giriş yeri olan Ulnar arter distal bölgesi dediğimiz yeni bir giriş yolu kullanmak mümkün. Şuan dünyada çok az merkezde yapılan ve daha önce Ülkemizde yapılmamış olduğunu teyid ettiğimiz bu yolu biz de hastamızda kullandık. Son 1 ayda kasıktan 2 kez anjio olduğu için bu yolu tercih ettik. Ve başarılı olduk. Yöntem diğer giriş bölgelerine göre daha az ağrılı ve güvenli gözüküyor. Bu yöntemi uyguladığımız hasta sayısı yeterli sayıya ulaştığında bilimsel alanda da yayınlayacağız.’’şeklinde konuştu.