AVRASYA ELAZIĞLILAR DERNEĞİ 41 ÇOCUĞU SÜNNET ETTİRECEK

Erol Kara/ Avrasya Elazığlılar Derneği Başkanı Abdullah Şekeroğlu düzenlediği basın toplantısında 26 Ağustos pazartesi günü '41 Kere Maşallah' adı altında yapılacak sünnet şöleni ile ilgili bilgiler verdi.

AVRASYA ELAZIĞLILAR DERNEĞİ 41 ÇOCUĞU SÜNNET ETTİRECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrasya Elazığlılar Derneği olarak sosyal sorumluluğumuzun farkındayız diyen Şekeroğlu, “Çocuklarımızın kıyafetleri Osmanlı kıyafetlerinden oluşacak. 26 Ağustos Türklerin Anadolu’ya ayak basışı, sünnet olacak çocuklarımızın da erkekliğe ilk adım atışı olacak” dedi.

 

TV OYUNCUSU ŞEKEROĞLU: “SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ”

Elazığ’ın ve Türkiye’nin yakından tanıdığı sinema sanatçısı Abdullah Şekeroğlu, “41 Kere Maşallah” adı altında Avrasya Elazığlılar Derneğinin düzenleyeceği sünnet şöleni ile ilgili basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kendisinin Elazığ kültürü ile yetiştiğini ve her zaman idealinin gerçek Elazığlıya ve Elazığ’a hizmet eden biri olmak istediğini söyledi. Sanatçı Şekeroğlu, “Elazığ’a ve Elazığ coğrafyasına hizmet etmemiz lazım. Büyüklerimizin, kültür adamlarımızın bize teslim ettiği bugüne kadar başımızın üstünde taşıdığımız kültür meşalesine ölene kadar sahip çıkmamız gerekir “ diye konuştu.

 

ÇAYDA ÇIRAYI YALNIZ BİZ İZLEMİŞİZ

Abdullah Şekeroğlu, “Çayda çıramızı üç mumumuzu maalesef hep biz bize oynamışız.  Madalyası olduğu halde halen bu oyun, Kömürhan’dan bu tarafa kalıyor. Bu beni gerçekten çok incitiyor. Bu mumu öyle yere getirmeliyiz ki, bu kültür meşalesinin sonsuza kadar sönmeyeceğini tüm dünya kültürüne anlatmalıyız. Avrasya Elazığlılar Derneği olarak sosyal sorumluluğumuzun farkındayız, bu oyunu ve kültürü tanıtmak için çalışmalarımız devam edecek. 26 Ağustos günü 41 Çocuğu sünnet ettirilecek. Çocuklarımızın Osmanlı kıyafetlerinden oluşacak. 26 Ağustos Türklerin Anadolu’ya ayak basışı sünnet olacak çocuklarımızın da erkekliğe ilk adım atışı olacak. Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Bu sünnet şölenini festival haline getirmeyi düşünüyoruz” dedi.