Avize alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Avizenin kaplamasının ve metal kısmının kesinlikle çelik ve paslanmaz yapıda olması gerekir.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Avize alırken nelere dikkat etmeliyiz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Buna dikkat edilmezse kısa bir süre sonra avize metal aksamları nem ve rutubete bağlı olarak yada temizlik yapılırken ıslak bezle silindiğinde paslanma belirtileri görülebilir, avizenin görüntüsü çok çirkin olabileceğinden kullanılamaz duruma gelebilir.

Avizenin üzerinde herhangi bir aksesuar veya motif işleme varsa sağlam bir şekilde tespitlenmesi (sabitlenmesi) gereklidir. Tutturma işlemi sağlam olmaz ise en ufak bir sarsıntıda veya ampulün verdiği sıcaklık ile düşebilir yada yerinden çıkabilir.


Avizenin faturasını da almayı unutmayın. Avizenin garanti şartları geçerli olabilmesi için çoğu zaman fatura gerekli bir evraktır.


Garanti belgesi ve kullanım şartlarına dikkat edin. Avizenin garanti dışı halleri veya şartları yazılıdır. Bu şekilde avizenizi daha uzun süre ile kullanabilirsiniz.


Eğer taşlı avize aldıysanız üzerindeki kristal taşların asfor özellikli denilen 1. sınıf olmasına dikkat edin. Avize üzerindeki kristal taşlar kalitesiz olursa ışığa tutulduğunda gök kuşağı renklerini yansıtmayacak veya taş kesimi net çizgilerden olmayacaktır. Kalitesiz kristal taşlar, Zamanla sararmakta ve renk değiştirmektedir.


Avizenin bulunacağı yerin aydınlanma ve ışık gereksinimine dikkat edilmeli avizenin aydınlatma düzeyini iyice hesaplayın, fazla ışık isteniyorsa daha açık avizeler seçin. Örneğin 50 m2 bir salonunuz var siz 2 li bir avize seçtiniz bu bir çözüm olmayacaktır. en az 6 lı bir avize 50 m2 odanızı veya salonunuzu  yeterince aydınlatacaktır. Yada etrafı koyu renk camla kaplı avizelerde ışık %35 oranında azalacağı için avize kol sayısı yüksek modelleri tercih edebilirsiniz.