AV. PROF. DR. FEYZİOĞLU: 'PKK, FETÖ VE DHKP-C EL BİRLİĞİ İLE LOBİ OLUŞTURUYOR''

Erkan BAY/ Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Elazığ Barosu tarafından düzenlenen 'Disiplin Hukuku'' konulu eğitim semineri Elazığ Adalet Sarayı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

AV. PROF. DR. FEYZİOĞLU: 'PKK, FETÖ VE DHKP-C EL BİRLİĞİ İLE LOBİ OLUŞTURUYOR''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen seminere Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Elazığ Barosu Yönetimi ve stajyer avukatlar katıldı.

EN GENİŞ KATILIMLI VE ÇOĞULCU KATILIMCI DEMOKRASİ ANLAYIŞINA UYAN REFORM ÇALIŞMASINI YAPTIK

Düzenlenen eğitim seminerinde açıklamalarda bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Türkiye’nin gündemi artık yerel seçimler bitti. Kazanan kazandı, kaybeden kaybetti. Türkiye’nin dağ gibi birikmiş sorunları var. Bu sorunları mutlaka çözmek üzere hep birlikte hareket etmek zorundayız. Sokakta soruyorum, gittiğim her ilde soruyorum, ne istiyorsunuz diyorum? İki cevap alıyorum. Huzur ve adalet. Huzurun da sigortası adalet. Dolayısıyla vatandaş adalet istiyor. Adalete güvenmek istiyor. Öyleyse bizim hep birlikte güven veren ve erişebilir bir adalet sistemini kurmamız lazım. Şuan da top Türkiye Büyük Millet Meclisinde. Biz Adalet Bakanlığımızın öncülüğünde, onun çatısı altında Türkiye’nin son 25 yılda benim gördüğüm, en geniş katılımlı ve çoğulcu katılımcı demokrasi anlayışına uyan reform çalışmasını yaptık. Bunun için başta sayın adalet bakanımız olmak üzere, alın terini esirgemeyen ve fedakarca çalışan hakim, savcı, avukat ve adalet bakanlığı bürokratı ve akademisyenlere teşekkür ederim.’’ şeklinde konuştu.

PAKETİ KÜÇÜMSEYENLERİN NİYETLERİNİ BİLİYORUZ, ANCAK O NİYETLERE SU TAŞIMANIN DA ANLAMI YOKTUR

Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Binlerce kişinin emeği var bu yargı reformunda. Sayın cumhurbaşkanımız bunu Türkiye’nin en yetkili kişisi olarak açıkladı. Ve dedi ki Temmuz ayında meclis kapanmadan ilk kısmını çıkartacağız” dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisinin, Türkiye Cumhurbaşkanının sözünü havada bırakma hakkı yoktur. Bu söz verilmiştir. Siyasi sorumluluk üstlenilmiştir. Ancak şimdi Ekim’e kalabilir paket gibi cümleler duymaktayım. Bu bizi Türkiye adına üzüyor. Paketi küçümseyenlerin niyetlerini biliyoruz. Ancak o niyetlere su taşımanın da anlamı yoktur. Bu paket Türkiye’nin önünü açacak bir başlangıçtır. Olağanüstü hal döneminin sonrasında Türkiye’nin yeniden eskisinden daha güçlü bir hukuk devleti inşası sürecine yönelimidir. Bu niyeti kimsenin küçümseme hakkı yoktur. Çünkü bu millet içindir. Evlatlarımız ve geleceğimiz içindir.’’ diye konuştu.

PKK, FETÖ VE ONLARIN TETİKÇİSİ DHKP-C EL BİRLİĞİ İLE BİR LOBİ YAPMAKTADIR

Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Çünkü hayata geçirilmesini bekliyoruz, altında imza var. Cumhurbaşkanının imzası vardır. Milletimize taahhüdü vardır. O yüzden sayın milletvekillerimizin biliyorum, çok çalıştılar ve yoruldular ama 3 gün daha birlikte çalışalım. Çünkü ilk paket bitti. Bakın çok açık bir hatırlatma ve uyarı da bulunmak istiyorum. Türkiye’nin bir diktatörlük olduğunu iddia eden ve bu algıyı yaratmak isteyen ABD ve Avrupa toplumlarında böyle bir algıyı yerleştirmek için çalışan PKK, FETÖ ve onların tetikçisi DHKP-C el birliği ile bir lobi yapmaktadır. Bu lobi Türkiye’nin yargı reformu paketini çıkarmakta, samimi olmadığı inancını Dünya kamuoyunda yerleştirmeye yöneliktir. Bunda amaç şudur, Demokrasi değilseniz, Dünya’nın emperyal güçlerinin müdahalesine açık olursunuz. Türkiye’nin üzerinde ve bölge de çok senaryo vardır. Emperyal güçlerin müdahale etmesinin her zaman gerekçesi, diktatörlüğe demokrasi getirmektir. Yine söylüyorum, bir buçuk senedir binlerce insanın emek harcayarak, Türkiye’nin önünü açacak bir yargı reformu çalışması yapması Türkiye’de diktatörlüğün olmadığının ispatıdır. Bu ispatın alenileşmesi için bir paketin meclis tatile girmeden geçmesi lazımdır. Ekim çok geçtir.’’ şeklinde konuştu.