Av. Coşkun Duran CHP İl Başkan Adaylığını açıkladı

Tamer ÖREN- Av. Coşkun Çağlar DURAN 6 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan CHP Elazığ İ Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

Av. Coşkun Duran CHP İl Başkan Adaylığını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Av. Coşkun Çağlar DURAN, CHP Elazığ İl Başkanlığı binasında  bir basın açıklaması yaparak 6 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan il başkanlığı kongresi için adaylığını açıkladı.  DURAN yaptığı açıklamada “ Cumhuriyetin kurulduğu ilk günden bu yana söylemleri değişmeyen, aynı dik duruşu tarihi boyunca değiştirmeyen, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, laik devlet anlayışının yılmaz bekçisi olan cumhuriyet halk partisinin bu ilkelerinden onur duyan bir üyesiyim. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk kurduğu partimizi Elazığ’da yükselip  yüceltmek adına yola çıktık. Kongre sürecine girdiğimiz şu günlerde, yapılan anayasa değişikliği ile ülkenin adeta bir çıkmaza sürüklendiği açıktır. Meclisin kanun hükmünde kararnameler ile yetkilerini kullanamayacak hale geldiği bu dönemde asıl işin parti örgütlerinde düştüğü tartışılmazdır” dedi.

Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde iktidar olabilmek için, Cumhuriyeti kuran parti olarak cumhuriyeti kurtaracak parti olmak  zorunda olduklarını dile getiren  DURAN “ Ulu Önnder Mustafa Kemal ATATÜRK’e ve silah arkadaşlarına bu mücadeleyi borçluyuz. Şimdi genç, dinamik ve mücadeleci kadrolarla çalışma zamanıdır. Bize yüklenilen muhalefet görevine en iyi şekilde yerine getirip, el ele verip Cumhuriyet Halk Partisini Elazığ’da yeniden ayağa kaldırma zamanıdır. Şimdi parti içi hesaplar zamanı değil, partilileri bir araya getirip parti içinde birlik beraberliği kurma zamanıdır. Bu sebeple iktidar olma hedefiyle çalışacak il yönetimleri oluşturulmalıdır. Elazığ’da sorgulayan, eleştiren, korkmayan çekinmeyen daha aktif bir muhalefet olmamız gerekmektedir. İşte biz bu anlayışla yola çıkıyoruz. Herkes için adalet anlayışı ile sosyal demokrat  çizgimizden sapmadan her kesime kucak açarak hareket edeceğiz. Bu bilinçle ve arzuyla 6 Ocak Cumartesi günü yapılacak il kongresinde Elazığ il başkanlığına aday olduğumu açıklıyorum. Partimize bugüne kadar emeği geçmiş il ve ilçe başkanlarımıza ve partililerimize teşekkür ediyorum. Aday olarak çıkmayı planlayan tüm arkadaşlarıma başarılar dilerken kongre sürecinin partimize yakışır olgunluk ve nezaket sınırları içerisinde gerçekleşmesini temenni ediyorum” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.