ATAŞ KURBAN MI EDİLDİ?

SAHTE BİR HESAPTAN MAKSATLI YAPILAN BİR PAYLAŞIMIN ARDINDAN YAŞANAN BİR İSTİFA OLAYI VE AK PARTİ'NİN MASUMİYETİNE İNANDIĞI HALDE SAVUNAMADIĞI BİR İL BAŞKAN YARDIMCISI…

ATAŞ KURBAN MI EDİLDİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Siyasi kulisler ve sosyal medya salı gecesi geç saatlerde Yerel Yönetimlerden sorumlu Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Abdullah Ataş’a ait olduğu iddiasıyla yayınlanan bir paylaşımla hareketlendi.

Ak Parti yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdullah Ataş’ın sosyal medya hesabından Photoshop metoduyla kasıtlı olarak şu paylaşım yer aldı:

“Düştüğümüz hale bak. Kampanya ve zekât paraları ile devlet kurtaracağız. Devlet verir diye bilirdik. Yazık bize. Yek ve tek çözüm ADALET, ADALET, ADALET.”

ANINDA GÜNDEM OLDU

Abdullah Ataş’ın sosyal medya hesabında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan yardım kampanyası aleyhine görüş belirten ve devleti küçümseyen bir cümlenin yayınlandığını gören bazı basın yayın organlarında anında haber ve gündem oldu..

Haberin yayınlanmasının ardından ne olayın muhatabı Abdullah Ataş ne de İl Başkanı Ramazan Gürgöze’den konu ile ilgili bir açıklama gelmeyince birçok basın kuruluşu da bu haberi yayınladı.

SABAHLA BİRLİKTE GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Bu haberlerin ardından dün sabah konu ile ilgili açıklamalar peş peşe geldi. Önce Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Abdullah Ataş, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, söz konusu paylaşımın kendisiyle ilgili olmadığını ve birtakım art niyetli kişilerce kasıtlı olarak yapıldığını ifade etti.

İŞTE ATAŞ’IN AÇIKLAMASI:

KAMUOYUNA;

2016 yılından itibaren aralıksız bir şekilde onurla ve gururla AK PARTİ ELAZIĞ İl Yönetim Kurulu üyesi olarak Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde çalışmalarımı yürütmekteyim. Bu süre içerisinde 2 genel seçim, 1 yerel ve 1 bir de Cumhurbaşkanlığı seçiminde görev alarak partime elimden gelen her türlü katkıyı sunmaya gayret ettim.

2020 yılı içerisinde 24 Ocakta ilimiz büyük bir depremle tarifsiz acılar yaşadı. Acımız daha taze iken, birçok insan henüz konteynır kentte yaşarken, devletimiz vatandaşına her türlü yardımda bulunurken bir de Covid-19 salgınıyla bir kez daha sarsıldık.

Dünyayı, ülkemizi ve ilimizi derinden etkileyen bu virüs salgını karşısında Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimiz; insanımızın etkilenmemesi için büyük bir çaba sarf ediyorlar.

30 Mart gecesi Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN, yaşamış olduğumuz tarifsiz acıların paylaşılması için  :‘’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!’’ anlayışıyla bu salgından etkilenen vatandaşlarımıza en üst düzeyde yardımcı olmak üzere BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM! Adında milli bir dayanışma kampanyası düzenlemiştir. Bu kampanyayı sonuna kadar destekliyor ve imkânlarımız ölçüsünde de katkı sunuyoruz.

31 Mart sabahı İl Başkanımız beni acilen görüşmeye davet etti. Ben de derhal bulunduğu yere gittim. Whatsapp durumumda benim tarafından bir paylaşım yapıldığını, bu paylaşımın neden yapıldığını ve bu paylaşımın ne manaya geldiğini tarafıma sordu. Ben de böyle bir paylaşımı yapmadığımı, durumumda böyle bir paylaşımın olmadığını kendisine ifade ettim. İl Başkanımızın bana gösterdiği bu ekran görüntüsünün bana ait olmadığını, tarafımca böyle bir paylaşım yapmadığımı kesin ve net bir dille ifade ettim. Bu tür görüntülerin Fotoshop ile çok kolay bir şekilde yapılabileceğini ve bu görüntünün tarafıma ait olmadığını bir kez daha ifade ettim.

İçinden geçmekte olduğumuz bu hassas süreçte Cumhurbaşkanımıza ve Partimize karşı;  bir takım çevrelerin ortaya koyduğu  maksatlı  bu iğrenç oyunu bozmak ve bu çevrelerin hilelerini ters yüz etmek maksadıyla üzerimden algı oluşturarak Partimize yönelik olumsuz her türlü gelebilecek zarara karşı İl Başkanımızla istişare ederek Partimle resmi olarak ilişkimi kesip gönül birlikteliğimi devam ettirme yönünde karar aldım.

Bundan sonraki süreçlerde de Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve  AK Partimizin gönüllü bir neferi olarak çalışmalarımı devam ettireceğim.

Unutulmasın ki kumpas kurup tuzak hazırlayanlara karşı şunu ifade etmek istiyorum ki :’’  Doğrusu Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.’’ Saygılarımla ABDULLAH ATAŞ

 

GÜRGÖZE: “PAYLAŞIM ATAŞ’A AİT DEĞİL”

Konuyla ilgili gözlerin çevrildiği AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze de Günışığı Gazetesi’ne konuştu ve paylaşımdan sonra Abdullah Ataş'ı acilen çağırdığını, Ataş’ın kesinlikle böyle bir durum paylaşımını yapmadığını söylediğini ifade etti. Teknolojik imkânlar kullanılarak başkaları adına paylaşımların yapılabileceğini ifade eden Başkan Gürgöze,  Abdullah Ataş'ı yakından tanıdığını, kendisi partiye gönül vermiş, büyük emekleri olmuş bir arkadaşları olduğunu ve böyle bir paylaşım yapacak biri olmadığını  söyledi.

Abdullah Ataş’ın kendi ifadesinin  bu yönde olmasına ve parti olarak da kendilerinin de bu görüşte bulunmasına rağmen hassas bir süreçten geçtiklerinden dolayı Abdullah Ataş'la resmi olarak ilişkilerini  kestiklerini belirten Başkan Gürgöze, ancak kendisi de her zaman partisinin emrinde olacağını ifade etti.

ATAŞ, KURBAN MI EDİLDİ?

Ak Parti teşkilatlarında önemli çalışmalar gerçekleştirmiş, özellikle seçim dönemlerinde kendi iş hayatını ihmal ve aksatma pahasına tüm çalışmalara katılarak katkı sunan, ikili ilişkileri ve temsil gücü ile her kesimden takdir toplayan Abdullah Ataş’ın yapmadığı, yapmadığına başta İl Bakanı Ramazan Gürgöze olmak üzere tüm il teşkilatının görüşlerine rağmen apar topar istifasının alınması ve işleme konulması; “Abdullah Ataş, bir şeylere ulaşmak için kurban mı verildi?” sorusunu gündeme getirdi.

YENİ DÖNEMDE GÖREV ALMAYI DÜŞÜNMÜYORDU

Ticari işlerinin aksaklığa uğraması ve kendi işlerini uzun süreden beri ihmal ettiği gerekçesi ile yeni dönemde partide görev almayacağını aylar öncesinden yakın çevresiyle paylaşan Abdullah Ataş’ın bu kararını hayata geçirmesi için kongre sürecini beklerken, hangi maksatla yapıldığı çok da bilinmeyen bir sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek partiden uzaklaştırma talebini de olgunlukla karşılayan Ataş’ın bu erdemli tavrına karşın, masumiyetine inandıkları halde il teşkilatının neden yeterince savunmadıkları, arkasında durmadıkları hatta buna gerek bile duymayarak süreci jet hızıyla işletip sonlandırmaları tepkilere yol açtı.

MASUMİYET KARİNESİ YOK SAYILDI

Sosyal medya hesaplarında her türlü hile ve photoshop teknikleri ile istenilen her türlü işlemin yapılacağını bile bile ve bu mecrada yapılan saptırma ve yanlış yönlendirme gayretleri hemen herkes tarafından bilinmesine rağmen, Ak Parti Genel Merkezi’nin bu olayı ciddiye alıp anında refleks göstermesi, ardından da il teşkilatının acil koduyla toplanarak disiplin kurullarının işletilerek ve herkesten imza alınarak Abdullah Ataş’ın istifa işleminin yürürlüğe konulması, isminde “adalet olan bir partiye yakışmadığını belirten vatandaşlar, bu adım ile en temel hak olan masumiyet karinesinin alenen çiğnendiğini ve yok sayıldığını ifade ettiler.

NEYİN GARANTİSİ?

Herkesin benzer olaylara muhatap olduğu ve mağduriyet yaşadığın bilindiği halde sahte bir paylaşım gerekçe gösterilerek Abdullah Ataş’ın günah keçisi olarak kurban edilmesinin birilerinin siyasi geleceğini garanti altına alınma gayret ve çabası olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Ak Parti Genel Merkezi’nin  bu olay ile ilgili net ve kesin tavrının, Elazığ İl Teşkilatının akıbeti konusunda da net bir işaret verdiği görüşünü dile getiriyorlar.