ASKON OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA GİDİYOR

Gülşah ALTAŞ / Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Elazığ Şube Başkanı Yakup Baş görevi bıraktığını açıklayarak, olağanüstü genel kurul kararı alındığını ve duyurdu.

ASKON OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULA GİDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ASKON Genel Merkez’de yapılan 10. kongre sonucunda ASKON Genel Merkez Yönetimi’nin el değiştirdiğini hatırlatan Baş, “Kendi şubelerinin iradesini seçim sonuçlarına yansıtamayan, haktan ve yolundan uzaklaşmış bir genel başkan Erbakan davasını hiçe sayarak, kuruluş amacını inkar eden bir teşkilatlanma yapısı akabinde de vesayet sistemi getirmiş bir seçim sonucu ortaya çıkarmıştır” dedi.

Seçim sonuçlarının kendisi için müspet bir kanaat oluşturmadığını ifade eden Baş, bu nedenle ASKON Elazığ Şube Başkanlığı görevini bırakma kararı aldığını kaydederek şöyle konuştu: “Hakkaniyet hattı, marufun egemenliği, ticarette hakkı ve helali temsil bilinci gibi misyonları olan, ekonomik ve ahlaki büyümeyi kendine dava edinmiş ve bunun mücadelesini veren Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin son seçim sonuçları, şahsım üzerinde müsbet bir kanaat oluşturmamış olup yapmış olduğum ASKON Elazığ Şube Başkanlığı’ndan ayrılma ve yeni yönetimin yeni bir görevlendirme ihtiyacı olduğuna dair bir niyet oluşturmuştur. Bu vesile ile Elazığ ASKON Şubesi için olağanüstü genel kurul kararı alınmış olup, genel kurulda da aday olmayacağımı ASKON dostlarına genel, gençlik ve hanımlar komisyonuna şahsım tarafından bildirmiş bulunuyorum.”