Asırlık Üzümler, Köyün Geçim Kaynağı

Asırlık Üzümler, Köyün Geçim Kaynağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yetişen ve kentin tescilli ürünlerinden olan Cimin üzümündeki rekoltenin yüksek olması üreticiyi memnun ederken, fiyatın düşüklüğü ise üzdü. Üzümlü'ye bağlı Pişkidağ Köyü’nde 200 yıllık bağlarda yetiştirilen üzümler köyün en önemli geçim kaynakları arasında bulunuyor.

Kentin tescilli ürünlerinden olan ve Üzümlü ilçesinde yetişen Cimin üzümünün hasadına kısa süre önce başlandı. Sofralık üzüm çeşidi olan Cimin üzümü, bu yıl önceki yıllara daha fazla rekoltesiyle üreticilerinin beklentisini karşıladı.

Türkiye'de sayılı patentli üzümler arasında olan Cimin üzümünün hasat dönemi başladı. Erzincan'ın Üzümlü bölgesinde yetişen Cimin üzümü başta Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgesi olmak üzere Türkiye'nin birçok iline ulaştırılıyor.

 

10 BİN DEKAR ALANDA ÜRETİLİYOR

Doğu Anadolu Bölgesinde Malatya ve Elazığ'ın ardından en çok üzüm üretilen Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki yaklaşık 10 bin dekar üzüm bağında yılda yaklaşık 6 bin ton Cimin üzümü üretiliyor.

Kendine has eşsiz tadıyla sofralık olarak talep gören Cimin üzümü, şeker oranının düşük olması sebebiyle de özellikle diyabet hastalarınca tercih ediliyor.