ASIL ŞİMDİ DİKKAT!

ASIL ŞİMDİ DİKKAT!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan korona virüsü ile mücadelede şimdiye kadar çok iyi bir başarı sağladık ama açıklanan son rakamla da gösteriyor ki en kritik günlerden geçiyoruz.

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül koronavirüs 21 bin 308 kişinin ölümüne sebep oldu. Yarım milyona yakın insanın enfekte olduğu virüs, 10 Mart'ta ülkemize de sıçradı ve bu güne kadar 59 can aldı. Öte yandan vaka sayısı 2 bin 433'e ulaşırken, vaka sayısının hızla artması kamuoyunda Türkiye ile İtalya'nın kıyaslanmasına sebep oldu.

Ürküten ve korkutan yeni koronavirüs tablosuna göre ülkemizde 2 bin 433 kişiyle enfekte olan ve dün itibarıyla  59 can alan ölümcül korona virüsteki vaka sayısı en çok ölümün yaşandığı iki ülke olan İtalya ve İspanya'dan daha hızlı artış gösteriyor.

Bu durum kamuoyunda korku ve paniğe sebep olurken; uzmanlar, Türkiye'nin İtalya ve İspanya'dan daha kötü duruma gelmesinin mümkün olmadığını dile getiriyor.

Türkiye'de ilk koronavirüs vakası, ilk kez 10 Mart'ta tespit edildi. Bu gelişmeyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 11 Mart'ta gece yarısı 01.00'de duyurdu. 12 Mart'ta açıklanan bir vakayla toplam sayı ikiye yükseldi. Bu rakam 13 Mart'ta beşe, 14 Mart'ta altıya, 15 Mart'ta 18'e, 16 Mart'ta 47'ye çıktı.

Türkiye'de vaka sayısı 17 Mart'ta 98'e ulaşırken, ilk ölüm haberi de aynı gün geldi. 18 Mart'ta ölü sayısı ikiye, vaka sayısı ise 191'e yükseldi. Bugün ise toplam vaka sayısı 2 bin 433'e ulaştı.

Türkiye'de koronavirüs salgının ilk görüldüğü tarihten bu yana 16 gün geçmiş durumda. 16. gün sonunda Türkiye'deki toplam vaka sayısı 2 bin 433'ken en çok ölümün yaşandığı İtalya'da salgının 16. gününde toplam vaka sayısı bin 701'di. 3 bin 647 kişinin hayatını kaybettiği İspanya'da ise salgının 16. gündeki toplam vaka sayısı sadece 84'tü.

Bu veriler ışığında Türkiye, dünya genelinde koronavirüste en çok ölümün yaşandığı 15'inci ülke olarak dikkat çekiyor. Listenin ilk sırasını 7 bin 503 ölümle İtalya alırken, bir diğer Avrupa ülkesi İspanya ise 3 bin 647 ölümle ikinci sırada yer aldı. Sıralama; Çin, İran ve Fransa şeklinde devam ediyor.

Şimdi neden uyarılara dikkat etmemiz gerektiğini ve yazının başlığında “asıl şimdi dikkat” dediğimizi daha iyi anladınız değil mi?  Lütfen, lütfen ama lütfen. Başkan Şahin Şerifoğulları’nın billboardlarda çok güzel ifade ettiği gakkoşca yalvarıyoruz sizlere: elinizi ayağınızı öpelim, gadanız bize gelsin, ayağınız taşa dokunmasın…  Çok değil 2 ya da 3 hafta daha dayanalım. Sıkalım dişimizi ve bu beladan zayiatsız çıkma hayallerimizi alacağımız tedbirlerle garanti altına alalım. Olur mu canlar?