'ASIL SEN BİZİ ÜZDÜN'

'ASIL SEN BİZİ ÜZDÜN'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MYK toplantısında kurmaylarına Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını anlattı.

Erdoğan, "Bugün Arınç’la konuştuk. Sözlerimin onu üzdüğünü söyledi. Ben de kendisine 'sen bizi daha çok üzdün' dedim. Yasin Börü ve ellerinde Kürtlerin kanı olan adamları başımıza çıkarıyorsunuz. İnşallah, bundan sonra böyle açıklamalar yapmaz. Ben açıklamasını doğru bulmadığımı kendisine de ilettim" demiş.

Peki, sizce Arınç bundan böyle de kamuoyunda infial yaratacak açıklamalarda bulunur mu? Elbette bulunur ve bulunacaktır.

Arınç’ın, şöhreti yakalamış, alkışlara alışmış ve fakat yaşlanınca unutulmuş bazı ses ve sinema sanatçılarına benzeyen bir ruh hali var. Ve bunu çok hazmedemeyen, içine sindiremeyen bir yapısı var.

Bir zamanlar kürsülerde hamasi nutuklar atan, hem Refah hem de Ak Partili günlerde il teşkilatlarının konferans davetlerine yetişemeyen,  TBMM başkanlığı yaparak ülkenin 2 numaralı adamı olan, siyasette önemli bir figür olarak kabul gören, Ak Parti içinde yükselmek isteyenlerin sığındığı ve destek beklediği bir siyasetçi unutulsun mu yani? Çekilsin bir köşesine torun mu sevsin yani?

Hayır, hayır.. Her ne kadar yaşanan bu olaydan sonra  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “İsimler üzerinde konuşmakla hem partiye, hem size, hem cumhur ittifakına zarar verdim. Partimden ayrılmayacağım.” diyerek nedamet getirse de yine halen Ak Parti Milletvekili olan oğlu Ahmet Mücahit Arınç, "Aynı denize dökülen farklı ırmaklarız. Ama sefere çıktığımız ilk gün de dediğimiz gibi: Bu denizde tek bir gemi, tek bir rota ve tek bir Reis var" dese de aykırı çıkışlarına devam edecek. İnşallah mahcup oluruz.