AŞAĞI İÇME KÖYÜNE İLGİ ARTTI, TEKNE TURLARI BAŞLADI

Keban Baraj Gölü'nün kolu Murat Nehri'nin kıyısında yer alan ve su seviyesi yükselmesiyle manzarasıyla dikkat çeken Aşağı İçme köyüne ilgi arttı, tekne turları başladı. Her gün çok sayıda vatandaşın ziyaret ettiği köye giden Vali Çetin Oktay Kaldırım da hem tekne turu yaptı, hem de tekneyi kendi kullandı. 

AŞAĞI İÇME KÖYÜNE İLGİ ARTTI, TEKNE TURLARI BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Suların yükselmesiyle müthiş bir manzaranın ortaya çıktığını anımsatan Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Hem Aşağı İçme hem de Yukarı İçme çok güzel köyler. Tarihi yapısını ve dokusunu koruyan en güzel köylerimizden birisi. İçme köyünü ECO Köy kapsamına almıştık. O kapsamda çalışmalar yapılıyordu. Aşağı içme köyü ağırlıklı olarak balıkçılıkla iştigal eden kooperatifi olan bir yerleşim yerimiz. Doğal güzelliğiyle Yaz ve Kış manzarasıyla muhteşem balıkçılık yapılıyor. Bu sene teşviklerimizle 4 tane sürat teknesiyle turlara başladılar. Çok yoğun bir ilgi var. Bizde bugün geldik bu deneyimi yaşamış olduk. Adrenalini, heyecanı yüksek müthiş bir tur oldu. Hem burada hem de Hazar Baba Gölünde turlar başladı. Yoğun ilgi var. İlk defa başlamasına rağmen müthiş bir ilgi var. Dolayısıyla bu tür aktivitelerle Elazığ’ın turizm potansiyelini güçlendirerek geliştirme arzusundayız" dedi. 

"EKMEK TENEKESİNE DÖNÜŞTÜ" 

Balık yasağı dönemi geldiği zaman balıkçılık yapılamadığını dile getiren Vali Kaldırım, "Elazığ iç bölgelerde kalmasına rağmen yüz ölçümünün yüzde 7’si sulardan oluşuyor. Çok yoğun su varlığı var. Doğal gölü, barajları ve çok güzel nehirleri var. Dolayısıyla su varlığı çok fazla.Yoğun olarak Hazar Gölü kullanılıyor. Yaz aylarında sahil turizmi açısından yoğun olarak kullanılıyor. Diğer illerden yoğun şekilde 2 milyonu aşkın ziyaretçi geliyor. Onun dışında insanlara su aktivitesi yaptırmak lazım. Bu tür çeşitlilik arttığı zaman bunun yanında dalış turizmi, su parkları ve bot turları olabilir, tekne ve gemi turları bu tür alternatifler geliştiği zaman insanımız zaten suyu seviyor doğal olarak böyle olduğu zaman turist gelir. Balıkçılarımız da kış sezonunu balıkçılıkla yaz sezonunda farklı bir gelir kapısıyla ekmek teknesine dönüştürmüş olurlar" ifadelerini kullandı.