'ARTIK HUKUKİ SÜREÇ İŞLİYOR, YAZICIOĞLU'NUN KANI YERDE KALMAYACAKTIR'

 'ARTIK HUKUKİ SÜREÇ İŞLİYOR, YAZICIOĞLU'NUN KANI YERDE KALMAYACAKTIR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/Merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun Avukatı Selami Ekici, “Muhsin Yazıcıoğlu olayı aydınlatılmadan Türkiye hiçbir zaman derin yapılarla, karanlık güçlerle hesaplaştık diyemeyiz. İnşallah Muhsin Yazıcıoğlu davası kapanmayacaktır. Arkasında FETÖ-PYD-PKK hangi örgüt varsa sonuna kadar gidilir ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun kanı yerde kalmayacaktır.” dedi.

Daha önce Muhsin Yazıcıoğlu suikastı ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet başsavcılığı tarafından özelikle arama kurtarmada ki memurlar hakkında ki soruşturmada  takipsizlik kararı verildiğini hatırlatan Av. Selami Ekici, ‘’Bizde Avukatları olarak Kasım 2016 ‘da itiraz etmiştik. Bu takipsizlik karanının hukuka uygun olmadığını yeterince soruşturma yapılmadığını bildirmiştik. Şimdi, Yargıtay ceza genel kurulu itirazın haklı olduğunu arama ve kurtarmadaki zafiyetlerin soruşturulması noktasında şahısların yargılanması noktasında ceza genel kurulu’nun görüş bildirmesi bizi mutlu etti’’ şeklinde konuştu.

ARTIK HUKUKİ SÜREÇ İŞLEYECEKTİR

Ekici, ”Bizim açımızdan önemli çünkü Yargıtay ceza genel kurulu yüksek dereceli bir mahkeme. Yargıtay böyle yürütülen kararların da önünü açmıştır. Arama ve kurtarmada ihmal veya kasıt noktasında görüş bildirmiştir. İnşallah Muhsin Yazıcıoğlu davası kapanmayacaktır. Arkasında FETÖ-PYD-PKK hangi örgüt varsa sonuna kadar gidilir ve Muhsin Yazıcıoğlu nun kanı yerde kalmayacaktır. Türkiye’de hukuk işleyecektir diye umut ediyorum. Biz süreci önceden başlatmıştık. Yani Kasım 2016'da itiraz etmiştik. Neticesi ortaya çıktı. Hukuki süreç işletildi.’’ dedi.

9,5 yıldır bu dosyanın takibini sürdürdüklerini söyleyen Av. Selami Ekici, "zaman, zaman sıkıntıya düştüğümüz umudumuzu yitirdiğimiz anlar oldu ama ısrarla bu dosyanın takipçisi olduk ve bu noktaya geldi" diye konuştu.

Ekici, İnşallah Muhsin Yazıcıoğlu gibi vatanına Milletine sevdalı bir insanın kanının yerde kalmaması milletin hukukunun da bir gereği olması lazım. Bu noktada Milli olan herkesin bizim yanımızda olduğunu biliyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu olayı aydınlatılmadan Türkiye hiçbir zaman derin yapılarla, Karanlık güçlerle hesaplaştık diyemeyiz. İnşallah bu hesabı Türkiye olarak soracağız. Yazıcıoğlu  suikastı üzerinden derin yapı ve karanlık güçlerle hesaplaşacağız diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.