ARTIK HER YOL HARPUT'A ÇIKACAK

Nisa Yılmaz/ Harput'a ulaşmak için şehir merkezine uğrama zorunluluğu ortadan kalkıyor. Yapılacak olan Harput İl Yolu ile Harput'a bağlantı yolları artıyor.

ARTIK HER YOL HARPUT'A ÇIKACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da karayolları alanında büyük atılım gerçekleşiyor. Bu kapsam da son üç yılda yaklaşık 917 Milyon TL’lik yatırım yapıldı.

11 PROJE HAZIRLANDI

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nce Elazığ’da yaklaşık 917 Milyon TL bedeli olan 11 proje hazırlandı. Bu projelerin birçoğu tamamlanıp hizmete açılırken, bazı projelerin yapımı ise devam ediyor.

HARPUT İL YOLU TAMAMLANIYOR

11 projenin içinde en dikkat çeken proje ise Harput İl yolu.  Toplam uzunluğu 13,6 km olan Harput il yolunun ihalesi 2016 yılında yapıldı. İhale kapsamında Elazığ -Keban yolunda 14 kilometre ve mevcut Harput yolunda 4,1 kilometre yolun BSK yapılması hedefleniyor. 91 Milyon TL bedelli olan projenin 2019 yılı içinde tamamlanması hedefleniyor.

FİZİKİ ÇALIŞMAYA 2018 YILINDA BAŞLANDI

 13 bin 642 kilometre uzunluğunda Harput İl Yolu, Bölünmüş Yol standardında ihale edilmiş olup, yapım çalışmalarına fiziki olarak 2018 yılında başlanıldı 2019 yılı içerisinde; toprak işleri ve sanat yapıları çalışmaları devam etmektedir. Fiziksel Gerçekleşme yüzde 21’dir.

HARPUT İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE

Tarihi Kentler Birliğine üye olan Harput yaz aylarında iç ve dış turizm merkezi konumundadır. Dolayısıyla yaz aylarında büyük bir trafik yoğunluğu gözlenmektedir. Şu an Harput’a ulaşım şehir merkezinden sağlanmaktadır.

HER YOL HARPUT'A ÇIKACAK

Mevcut yol, eğimi yüzde 12-13’lerde, yatay geometrisi standart dışı 15, 20’lik yatay kurplara sahiptir. Çalışmaların devam ettiği (Elazığ-Keban),(Elazığ-Pertek) Harput Yolu, Elazığ nüfusunun yüzde 70’inin yaşadığı Abdullahpaşa, Ataşehir, Bahçelievler, Yeşilkent, Sürsürü, Üniversite Mahalleleri ve TOKİ Konutları sakinlerince kullanılabilecektir.

 ELAZIĞ-BİNGÖL YOLUNA BAĞLANMASI HEDEFLENİYOR

Ayrıca ileri ki süreçte, çalışmaların devam ettiği bu projenin Elazığ-Malatya Devlet Yoluna ve Elazığ-Bingöl Devlet yoluna bağlanması noktasında proje çalışmaları yapılması planlanmaktadır.

UZUNLUĞU 13,6 KİLOMETRE

Uzunluğu 13,6 kilometre olan Harput il yolunu Kültür ve medeniyet şehri olarak gösterilen Harput’a Kuzey Çevre yolu aracılığı ile Keban, Malatya ve Pertek gibi il dışındakilerinde rahatlıkla kullanabilecekleri bir yol olacak.

ŞEHİR MERKEZİNE UĞRAMADAN HARPUT'A GİDİLECEK

Harput’a ulaşmak için şehir merkezine uğrama zorunluluğunu ortadan kaldıracak olan yol, bölge halkı için ideal bir kestirme yol özelliğinde olacak. Yapılacak olan yol kapsamında 6 tane geri dönüş kavşağı ile 2 farklı seviyede kavşak yer alacak.

ELAZIĞ'A BÜYÜK KATKISI OLACAK

Kuzey Çevre Yolu’nun Elâzığ-Keban karayolunun 6 kilometresinden başlaması planlanıyor. Kuzeydoğu istikametini 10 kilometre eden güzergâh Pertek yoluna bağlanacak. 3 kilometre daha ilerleyen yolun sonunda bağlantısı Harput olacak.

YAZ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ

Bu proje, Harput için oldukça büyük bir önem taşıyor. Yaz turizminin aktif olduğu dönemlerde trafik sorununun önüne geçmede etkili olacak olan Harput İl Yolu, merkeze uğramadan direkt olarak ulaşımın mümkün olmasını sağlayacak.