ARSLAN, 'İLÇELERİMİZE OSB KURULMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Asilhan Arslan ilçelere ihtisaslaşmış organize sanayi bölgeleri kurulması gerektiğini vurgulayarak 1 Nisan sonrasında ilçelere organize sanayi bölgeleri kurulması için çalışacaklarını ifade etti.

ARSLAN,  'İLÇELERİMİZE OSB KURULMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Nisan’da gerçekleşecek Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri kapsamında çalışmalarına devam eden Asilhan Arslan  ilçelerin  ekonomilerinin  gelişmesi adına çok büyük bir önem arz eden   organize sanayi bölgeleri ile  ilgili değerlendirmede bulunarak ilçelere ihtisaslaşmış organize sanayi bölgelerinin kurulmasının gerektiğini belirtti. Elazığ’ın  ilçelerin bir çok alanda ihtisaslaştığı ifade eden  Arslan,” Baskil gıdada, Keban su ürünleri ve madencilikte, Alacakaya mermerde,  Palu Kovancılar ve Karakoçan ise tarım, hayvancılık ve madencilik alanlarında ihtisaslaşmaya başlamıştır. İlçelerimizin   organize Sanayi bölgesi  yatırımlarıyla 6. Bölge teşviki ile  diğer devlet desteklerinden faydalanmaları ve ilçelerine katma değer sağlamaları için OSB’ye ihtiyaç duymaktadırlar .  İlçelerimize  organize sanayi bölgeleri kurulmalı ve  ilçelerimiz bu noktada desteklenmelidirler.” dedi.

“OSB KURULMASI NOKTASINDA İLÇE TÜCCARLARIMIZIN ÇOK CİDDİ TALEPLERİ BULUNMAKTADIR”

 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilçe OSB’lerinin kurulması ile ilgili araştırma raporu hazırlandığını belirten Arslan,   “İlçe OSB'lerinin kurulmasına yönelik araştırma raporları Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından yapılmıştır. Bizler  bu raporun biran önce hayata geçmesini istiyoruz. İlçelere OSB kurulması noktasında ilçe tüccarlarımızın çok ciddi talepleri bulunmaktadır.   Bu talep yerinde ve haklı bir taleptir. Çünkü  organize sanayi bölgeleri sanayileşmeyi hızlandırmada, işsizliği azaltmada, bölgeler arası gelişmişlik farkını gidermede, yabancı yatırımlar için çekim alanı olmada, küçük işletmelerin gelişmesinde, kalite ve verimliliğin artışında en önemli rolü üstlenen organizasyonlardır. OSB’ler kuruldukları  bölgelerde üretilen ürünleri ekonomiye kazandırmak ile beraber göçün önüne geçilmesini de sağlamaktadır.   İlçe OSB’leri aynı zamanda  kalkınmanın  tabana yayılmasını sağlayarak kalkınmanın tabandan başlatacaklardır. İlçelerimizin gelişmesi için olmazsa olmaz olarak gördüğümüz OSB’lerin kurulması noktasında göreve geldikten sonra ciddi bir takipte bulunacağımızı ve  ilçelerimize OSB’ler kurulmasını sağlayacağımızı belirtmek istiyorum.” dedi.