ARSLAN:''ELAZIĞ,SAVUNMA SANAYİSİNDE ÖNEMLİ BİR YERE GELDİ''

Bir dünya devi olan Aselsan Elazığ buluşması ve İşbirliği toplantısı gerçekleşti.

ARSLAN:''ELAZIĞ,SAVUNMA SANAYİSİNDE ÖNEMLİ BİR YERE GELDİ''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde gerçekleşen Elazığ- Aselsan işbirliği buluşması toplantısı Fırat Teknokent Prof. Dr. Nuri Orhan konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Genel Müdür Yardımcıları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri, çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi, iş adamları ve sanayiciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın yaptı.

Prof. Dr. Akın, Aselsan ile işbirliği noktasındaki çalışmaları son derece önemsediklerini belirterek, Aselsan’ ın Elazığ Teknokent’ te bulunan ofisinin daha hareketli ve daha canlı bir yapıya kavuşması için, Aselsan Genel Müdürümüz ve Yönetim Kurulu Başkanımız sayın Prof. Dr. Haluk Görgün hocamızdan bir takım taleplerimiz olacak, Elazığ’ da girişimciler sanayiciler, güzel çalışmalara imza atıyorlar, bu çalışmaların artarak devam etmesi için çalışmalarımız devam edecek, dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ise yaptığı konuşmada, Elazığ’ ın gerek savunma sanayi anlamında ve gerekse sivil havacılık anlamında yaptığı çalışmalarla önemli bir noktaya geldiğini belirterek, çok ciddi emekler verilerek, ciddi birliktelikleri şehrimize katkı olarak geri dönmesinin gururunu yaşıyoruz. Bugün burada Elazığ- Aselsan işbirliği buluşması çerçevesinde bir araya gelmiş bulunuyoruz, bu önemli toplantının gerçekleşmesinde katkıları olan Milli Savunma Bakan Yardımcımız Sayın Şuay Alpay, Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ve Aselsan yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün’ e teşekkür ediyorum, Aselsan’ın uluslararası anlamda bir anlaşma yapıp sözleşme imzaladığını öğrendik, bu önemli başarıdan dolayı da başta sayın Genel Müdürümüz olmak üzere Aselsan ekibini tebrik ediyorum,’’dedi.

Programda daha sonra kürsüye gelen Fırat üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, ‘’Düzenlenen toplantının gerek Ülkemize, Elazığ ve gerekse Aselsan adına hayırlı olmasını diliyorum, Toplantının düzenlenmesinde emeği geçen milli savunma Bakan yardımcısı Sayın Şuay Alpay’ a, Savunma sanayi Müsteşarımız İsmail Demir ve Elazığ Ticaret Sanayi Odası Başkanımız Asilhan Arslan’a Aselsan Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Haluk Görgün hocamıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ise, ‘’Aselsan’ ı anlattığı sunumunda, işbirliği ve dayanışma ruhu içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, her aklıma geldiğinde ve her zikrettiğimde tüylerim diken diken oluyor, tamamı ile milletin çabası ile kurulmuş, kiminin bileziği kiminin ev eşyasını bağışlayarak kuruluşuna katkıda bulunduğu milli bir kurumun yöneticisi olmaktan gurur duyuyorum.’’ dedi.

Programın sonunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan Aselsan Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün’ e hediye takdiminde bulunurken, Görün’ de Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ve Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın’ a hediye takdim etti.