ARINÇ'TIR NE YAPSA YERİDİR

ARINÇ'TIR NE YAPSA YERİDİR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Unutulmuş olmanın  verdiği psikolojiyle olacak, zaman zaman kendini hatırlatacak şekilde absürt açıklamalarda bulunan, KHK’dan işine son verilen darbecilere ağlayan, bunu zulüm olarak değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, koronavirüs salgını nedeniyle camilerden her gün dua ve salavat okunmasını da gereksiz bulmuş.

Arınç, "Her gün yatsı ezanı okunuyor, camide kimse yok, cemaat de yok, zaten namaz da kılınmıyor. Ama arkasından 15 dakika salavatlar mevlid-i şerifler, dualar... Böyle bir şey bir defa olur benim bildiğim. Yani insanları nefret mi ettiriyoruz, yoksa insanların dini duygularını daha mı canlı tutuyoruz?” cümleleriyle gündeme gelmeyi başardı, kendi kendine “aferin Bülent” dedi.

Bülent Arınç, açıklamaları sonrası sosyal medyadan tepki çekmiş ve Arınç’ın açıklamalarına tepki gösterenler "IstifaEtArınç" hashtagini gündemdekiler sıralamasında ilk sıralara taşımış.

Bize kalırsa "istifa et" talepleri yerine "insaf et" hashtagini kullansalardı daha iyi olurdu tepki gösterenler.

Bizim yorumumuz ise onun ne insaf edecek yüreği ne de istifa edecek ciğeri var, Bülent Efendinin. Çünkü az da olsa Pensilvanya’dan gelen okunmuş sudan içmiş ve bu genlerine sirayet etmiş. Ona söylenecek tek söz: “Bülent’tir ne yapsa yeridir”.