ARINÇ'IN DEVRAN'I DÖNMÜŞ

ARINÇ'IN DEVRAN'I DÖNMÜŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ne zaman adından söz edilmese ve unutulmuşluk sendromuna girse bir absürt çıkış yapma hastalığı yine nüksetmiş olacak ki Bülent Arınç bu kez de FETÖ ve HDP seviciliğine soyunmuş.

Bülent Arınç, Selahattin Demirtaş'ın hikâye kitabını okuduktan sonra çok etkilendiğini söyledi ve herkese tavsiye etmiş. Tabi doğal olarak bu sözlerin ardından tartışmalar alevlenmiş.

FETÖ hamisi Osman Kavala'nın serbest bırakılması gerektiğini de savunan Arınç, Selahattin Demirtaş ile ilgili bakın neler yumurtlamış:

"Demirtaş konusu konuşulunca ben bizi dinleyenlere bir şey söylemek istiyorum. Demirtaş'ın yazdığı çok güzel bir hikâye kitabı var Devran isminde. Ne olur onu alın bir okuyun. Ben bu korona süreci içinde bunu okudum. Bu kitabı okuduktan sonra siz Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi belki değiştirmeyeceksiniz. Ama Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travma üzerinden kafanızda çok şeyler değişecek. Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler." demiş.

Bu sözler muhalif kesim tarafından alkışlarla karşılanırken bazı AK Partililer ve MHP'liler oldukça kızmış.

Bülent Arınç ile uzun zamandır arasının bozuk olduğu Melih Gökçek, Twitter hesabından Arınç'a seslenmiş ve bakın neler söylemiş: "Bugüne kadar bana sataşmalarına partime zarar vermemek için sustum. Ama bugün Arınç teröristlere kol kanat geren hatta çağrılarıyla isyana teşvik eden Demirtaş'a özgürlük istedi. Cumhurbaşkanımın ve AK Partimizin fikri bu değil. Sen ne biçim AK Partilisin.

Yasin Börü'nün katillerine alkış tutan adama sen nasıl alkış tutarsın? Adamı masum ilan edersin?"

Bülent Arınç, çok defalar bu köşenin konusu olmuş bir isim. Devlet adamlığı vasfını geçtik, tarih bilinci ve okumaları bile sakat bir isim. Okuduğu bir şiirden etkilenen, cumhurbaşkanı Erdoğan’ın samimiyet vurgulu konuşmasını izlerken gözyaşlarını tutamayan, Selahattin Demirtaş’ın Devran isimli hikayesinden mazlumiyet ve meşruiyet çıkartan;  saf, feraset yoksunu ve balık hafızalı adamın teki işte Arınç.

Demirtaş’ın hikaye kitabından hümanizm, insanlık, hak, adalet ve meşruiyet çıkartan Arınc’ın,  yine Demirtaş’ın saz çalıp türkü çığırmasından tatlı çocuk imajı oluşturmak derdinde ve gailesinde olanlardan ne farkı kaldı?

Sayın Bülent Arınç’ın PKK’nın katliam dolu geçmişini, Kürt halkına hayatı zehir eden yanlışlarını ve Diyarbakır’da bir umutla çocuklarını bekleyen annelerin gözyaşlarını unutarak “Apo’nun heykelini dikeceğiz diyen birinden Mandela çıkartma gayreti, ancak yaşına vereceğimiz ama asla mazur görüp affetmeyeceğimiz alçakça bir yorumdur.