ARICAK İLÇESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Erkan BAY/Elazığ'ın önemli ilçelerinden biri olan Arıcak'ta hizmetler devam ediyor.

ARICAK İLÇESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’a yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta olan Arıcak,1972 yılında belediye olmasından sonra 1987 yılında ilçe oldu.Arıcak ilçesine bağlı Erimli, Bükardı ve Üçocak beldeleri  ile 26 köy bağlı.

TARIM VE HAYVANCILIKLA GEÇİNİYOR

İlçe topraklarının çoğunluğu dağlı olmasından dolayı İlçe ekonomisi tarıma ve özellikle hayvancılığa dayanmaktadır. İlin en yüksek dağı olan 2 bin 517 metre rakımlı Hacı Ali Dağı ilçe sınırları içerisindedir. Dicle Nehri’nin kaynağını oluşturan Mirvan Çayı ilçe merkezinden geçer. Yaz aylarında bu çayın kıyıları mesire yeri olarak tercih edilir. Ayrıca ilçenin Erimli beldesin de  enfes doğal güzelliğe sahip bir şelale bulunmaktadır.

ARICAK-ALACAKAYA YOLU ONARIMI YAPILIYOR

Arıcak Belediye Başkanı Ferit Yıldırım ise Arıcak ilçesinde yaptığı hizmetler ile göz dolduruyor.Özellikle ilçede uzun zamandır çözülmeyen sorunları çözen Başkan Yıldırım,vatandaşlarından takdirini topluyor.

Bu kapsam da Başkan Yıldırım, daha önce yol genişletme, düzeltme ve asfaltlama çalışması yapılan ancak kış mevsiminde bozulan alanların tekrar yapımına başlanan Arıcak-Alacakaya yolunda incelemelerde bulundu.

TAM KAPASİTEYLE HİZMETE SUNULACAK

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Ferit Yıldırım,’’ İlçe yolumuz, Karayolları ekiplerinin gerekli çalışmalarının ardından kısa bir süre içinde tam kapasiteyle vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.’’dedi.