ARICAK İLÇESİNDE 2019 YILI HİZMETLER İLE GEÇTİ

Elazığ'ın Arıcak ilçesin de Kaymakamlık tarafından 2019 yılında yapılan hizmetler takdir gördü.

ARICAK İLÇESİNDE 2019 YILI   HİZMETLER İLE GEÇTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ il  merkezine yaklaşık 100  kilometre   uzaklıkta olan Arıcak ilçesinde, özellikle kaymakamlık tarafından hayata geçirilen sosyal sorumluluk projeleri ön plana çıktı.

Arıcak Kaymakamı   Şenol Öztürk’ün öncülüğünde hayata geçirilen projeler vatandaşlar tarafından da büyük bir beğeni toplarken, 2020 yılında da bir çok projenin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

2019 yılında Arıcak Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen projelerin bazıları Hakimiyet Gazetesi olarak araştırdık. İşte o projeler:

2018 YILINDA GÜNDEME GELEN VAKIF ARAZİSİ SORUNU 2019 YILINDA ÇÖZÜLDÜ

Arıcak İlçesinin arazilerinin büyük bir kısmı Vakıf arazisi olması nedeniyle sorunları oluşuyordu. Sorunun giderilmesi için İlçe Kaymakamlığı ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü çözümü konusun da anlaştı. Vatandaşların yüz yıllardır kullandığı arazilerin, 1179 tarihinde kurulan Osman Bey Oğlu Seyit Ömer Bey Vakfına kayıtlı olması nedeniyle halkın yaşamış olduğu problem ve sıkıntıların giderilmesi için Arıcak Kaymakamlığı tarafından geçtiğimiz aylarda çalışma başlatılmıştı.Bu nedenle Malatya Vakıflar Bölge Müdürüyle görüşmek üzere randevu talep edilerek , alınan randevu ile  İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı ve İlçe Siyası Parti  Temsilcileri ile birlikte Vakıflar Bölge Müdürü ile görüşüldü.Taraflarca belirlenen fiyat üzerinden arazilerin kullanıcılar tarafından vakıftan satın alınmasına karar verildi.

ARICAK SOSYAL YAŞAM MERKEZİ TAMAMLANDI

Arıcak Sosyal Yaşam Merkezi ödenek teminiyle birlikte tamamlandı ve hizmete sunuldu.Gençlik Merkezi içerisinde kitap cafe, müzik odası ve bilgisayar atölyesini barındırıyor.

Kaymakam Şenol Öztürk yaptığı açıklamada,Gençlik Merkezinin açılacak sanatsal ve bilimsel kurslar ile birlikte çok işlevsel bir şekilde kullanılacağını belirterek,”Bu hizmetin hayata geçmesinde destekleri ve katkılarından ötürü Milletvekilimiz Sayın Sermin Balık ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.” dedi.

 

104 HANENİN EVLERİ ÜCRETSİZ ŞEKİLDE TEMİZLENİYOR

Arıcak Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı,  Arıcak  merkez, belde ve köylerde yaşayan engelli, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara  yönelik hazırlanan '' Temiz Evim '' projesi faaliyetini hayata  geçirdi. Proje kapsamında vakıf  tarafından belirlenen 104 hane 4 kişilik çalışma ekibi  tarafından detaylı bir şekilde periyotlar halinde temizlenip ihtiyaçları gideriliyor. Kaymakam  Şenol ÖZTÜRK’de  proje kapsamındaki haneleri ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledikten sonra ev sahipleri ile sohbet ediyor.

ENGELLİ VE BAKIMA MUHTAÇ 157 VATANDAŞA ÜCRETSİZ SICAK YEMEK HİZMETİ

Arıcak Kaymakamlığı tarafından yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç 157 vatandaşa sıcak yemek hizmeti ücretsiz verildi.

Konu ile ilgili Arıcak Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada,’’ Kaymakamımız Sayın Şenol ÖZTÜRK'ün talimatlarıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca hazırlanan ''Sıcak Aşım'' Projesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kabul edildi ve hayata geçti.Proje kapsamında ilçemiz merkez, belde ve köylerinde yaşayan Yaşlı, Engelli ve bakıma muhtaç 157 hemşehrimize her gün sıcak yemek hizmeti ücretsiz bir şekilde sunuluyor.’’denildi.

ARICAK’TA KİTAP OKU(YORUM) PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Arıcak ilçesinde özellikle önemli gün ve haftalarda düzenli olarak etkinlikler düzenlendi. Özellikle geçtiğimiz aylarda kütüphane haftası nedeniyle  "KİTAP OKU(YORUM)" projesi kapsamında Arıcak Belediyesi tarafından temin edilen 2500 adet kitap öğrencilere  dağıtıldı.