ARAS: 'KAZANAN ELAZIĞ VE FIRAT ÜNİVERSİTESİ OLMALI'

Erkan BAY/Eğitim-Bir-Sen Elazığ Üniversite Şube Başkanı Haluk Aras, Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada,' Elazığ'ımızın güzide kurumlarından Fırat Üniversitesi'nde, bir rektörlük atama dönemini  daha geride bıraktık. Ben rektör olarak atanan Prof. Dr.Fahrettin Göktaş hocamıza hayırlı olsun diyorum'dedi.

ARAS: 'KAZANAN ELAZIĞ VE FIRAT ÜNİVERSİTESİ OLMALI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ŞAHISLAR ÜZERİNDEN  TARTIŞILDIĞINI MÜŞAHEDE ETTİK VE ÜZÜLDÜK

Aras sözlerine şöyle devam etti:“Muhakkak ki, her adayın adaylığı kıymetliydi. Kabul etmek gerekir ki her adayın birbirinden farklı akademik çalışmaları, akademik-idari görev durumları, bilimsel çalışmaları ve referansları vardı. Her adayımız ayrı ayrı değerlendirildiğinde ise  hepsinin de rektörlük yapacak bilimsel bilgi birikimine ve liyakate sahip olduklarını ifade etmek isterim. Sonuçlanan rektör atamasına ve atanan hocamız Prof. Dr.Fahrettin Göktaş’a yönelik bir takım düşünce ve görüşler ortaya atıldı, tartışıldı. Lakin işin esasen değil de usülen ve şahıslar üzerinden  tartışıldığını müşahede ettik ve üzüldük. Üniversitelere rektör ataması mevzuatı tartışılabilir, bu minvalde fikirler, teklifler sunulabilir. Bizatihi 82 model bir darbe kalıntısı olan YÖK’ün kendisi tartışılabilir ve de tartışılmalıdır. Ama tartışma şahıslar üzerinden olmamalıdır. Liyakati ve ehliyeti öncelemeyen, dar bölge milliyetçiliği ve sığ düşünce ürünü olarak gördüğümüz bu tartışmalar ile ilimizin ve üniversitemizin kaybedecek zamanı yoktur.”diye ifade etti.

 CUMHURBAŞKANIMIZ FAHRETTİN GÖKTAŞ HOCAMIZI BELİRLİ MEVZUATA, BELLİ KRİTERLERE VE REFERANSLARA GÖRE REKTÖR OLARAK ATADI

Haluk Aras,“Bizler, mevcut sistem içerisindeki bireyleri tartışma zeminine aldığımız zaman, buradaki asıl meseleyi kaçırmış oluyoruz. Bu siyasette de böyledir, bürokraside de böyledir, akademide de böyledir. Doğru seçim, doğru kişi, liyakat vb. özellikler bizim tanıdığımız, bizim çevremizdeki kişilere has bir durum olmasa gerek.Cumhurbaşkanımız Fahrettin Göktaş hocamızı belirli mevzuata, belli kriterlere ve referanslara göre rektör olarak atamıştır. Peki, bu atama usulü sadece Fırat Üniversitesine has bir durum mudur? Hayır. Muş, Tunceli, Gaziantep illerindeki atamalar neye göre yapılmışsa bizde de aynısı yapılmıştır. Bu illerdeki hemşerilerimize aynı tutum ve söylemler sergilenseydi, bizim onlara karşı tepkimiz ne olurdu? Haklılar mı diyecektik? Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu “Yerli ve Milli” kavramlarından, yerli kelimesini yanlış mı anladık acaba! Yıllarca Elazığ’da kurum atamalarında, yerel ve genel seçimlerde hep bir dar bölge milliyetçiliği tartışması yaşandı ve bu haliyle yaşanmaya da devam edecek. Bu yanlış düşünce tarzı bize zaman kaybından, gönül kırmaktan ve insan kaybetmeden başka ne kazandırdı!”dedi.

 

ÜNİVERSİTEMİZDE GÖREV YAPAN, ELAZIĞLI OLMAYAN AKADEMİK VE İDARİ PERSONEL ÜZERİNDE OLUMSUZ TESİRLER OLUŞTURDU

Aras,“Şimdi aynı gönül kırma, ötekileştirme tarzındaki söylemler, üniversitemizde görev yapan, Elazığlı olmayan akademik ve idari personel üzerinde olumsuz tesirler oluşturmuştur. Özellikle akademik camiadan bizlere ulaşan öğretim üyelerimiz ve idari personelimiz üzüntülerini, şaşkınlıklarını ve sitemlerini dile getirmişlerdir. "Bizler devletimizin memuru, Fırat Üniversitesi’nin mensubu ve temsilcileriyiz. Bizim için aslolan kurumun, ilin ve ülkenin akademik ve bilimsel alanlarda ilerlemesidir. Rektörlük ataması, sonucuyla ve çekildiği tartışma zeminiyle, bizim burada olma ve hizmet verme isteğimize ‘acaba!’ dedirtmemeliydi." diye sitemlerini dile getirmişlerdir. Bilginin kendisinin güç olduğu yerde onun üstüne başka güç, töre, teamül koyamazsınız. Bilimsel faaliyetlerde, akademinin ve kurumların yönetiminde, gelişiminde esas unsurlardan uzaklaşıp, duygusal ve fevri davranışlara girme, bizi ve kurumları geriye götürür. Üniversitelerin akademik atanma ve yükseltme kriterleri vardır ve bu kriterler ideolojik saplantılardan ve basit bölgesel tartışmalardan münezzehtir diye düşünüyorum.”diye ifade etti.

İLİMİZ İÇİN HAYIRLI HİZMETLERDE BULUNMASI TEMENNİSİNDE BULUNUYORUM

Başkan Aras,“Ben buradan gazeteniz aracılığıyla tekrardan rektör olarak atanan Prof. Dr.Fahrettin Göktaş hocamıza hayırlı olsun demek istiyorum. İlimiz için hayırlı hizmetlerde bulunması temennisinde bulunuyorum. Rektör yardımcısı olarak atanan kıymetli Profesörlerimiz Sn. Bilal Üstündağ, Sn. Mehmet Yılmaz ve Sn. Soner Özgen hocalarımıza da yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şubesi olarak tüm üyelerimiz ile birlikte Fırat Üniversitesi’nin hem milli ve manevi değerler hem de akademik olarak Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer alması için canı gönülden çalışacağımızın bilinmesini istiyorum.”dedi.