ARAPGİRLİLER ELAZIĞ'A BAĞLANMAK İSTİYOR

Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin Kemaliye (Eğin) İlçe Belediye Başkanı'yla yaptığı görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'Arapgir – Ağın – Eğin sorunlarını istişare ederek bu üç ilçenin Elazığ'a bağlanması için çalışma yapılması konusunda istişare ettik' dedi.

ARAPGİRLİLER ELAZIĞ'A BAĞLANMAK İSTİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Arapgir Kültür Derneği’nin Arapgir’in Elazığ’a bağlanması için yaptığı çalışmalar Malatya’nın tepkisine neden oldu.

Malatya’da faaliyetlerini sürdüren Arapgir Kültür Derneği geçtiğimiz gün Erzincan’a bağlı Kemaliye İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Karaman’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Turgay Akşahin ve Danışma Kurulu Üyesi Av. İbrahim Kotan Belediye Başkanı Karaman’la bir araya geldiler.

Gerçekleştirilen ziyaretin ardından Arapgir Kültür Derneği’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama Malatya’yı adeta ayağa kaldırdı. Çünkü ziyaretin içeriğinde Malatya’ya bağlı Arapgir ilçesinin ve Erzincan’a bağlı Kemaliye (Eğin) ilçesinin Elazığ’a bağlanması konusu vardı.

 

ARAPGİR VE KEMALİYE’NİN ELAZIĞ’A BAĞLANMASI GÖRÜŞÜLDÜ

Arapgir’in Elazığ’a bağlanmasını isteyen Arapgir Kültür Derneği bu konuda bir çalışma yapmış ve çalışmalarının içeriğinde Arapgir’in ve Kemaliye’nin Elazığ’a bağlanması yer almıştı.

 

ELAZIĞ’A BAĞLANMA İSTEĞİ ‘SKANDAL GİRİŞİM’ OLARAK YORUMLANDI

Derneğin hesabından yapılan bu paylaşımın ardından Malatya’da büyük tepki oluştu. Malatyalılar, Arapgirlilerin Elazığ’a bağlanma isteğine tepki gösterdi. Malatya’nın yerel basınında da konu geniş yer aldı. Yerel medya Arapgir Kültür Derneği’nin başlattığı çalışmayı skandal girişim olarak yorumladı.

 

DERNEK: KÜLTÜR BAĞIMIZ VAR

Sosyal medyada duruma tepki gösteren vatandaşlara dernek yöneticileri tarafından da cevap verildi. Elazığ’a bağlanmak istemediklerini dile getiren Malatyalılara derneğin hesabından “biz bu konuyu gündemimize aldık. Kültür bağımız var” gibi cevaplar verildi