'Anne ve Babalar Bilinçli Olsun'

Nisa Yılmaz/ Yeşilay, düzenlemiş olduğu yetişkin eğitim projesi ile okul velilerine yönelik bağımlılığa karşı bilgilendirme yaptı.

'Anne ve Babalar Bilinçli Olsun'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeşilay, yetişkin eğitim projesi kapsamında Hıdır Sever Anadolu Lisesi öğrenci ve velilerine yönelik bir konferans düzenledi. Yeşilay Elazığ Şube Başkanı Tamer Kayaoğlu, konferansta Yeşilay’ı tanıtarak, bağımlılık türlerine karşı bilgilendirmede bulundu.

Konferansta ayrıca Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tayfun Kermenli ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özcan Deveci, sigara bağımlılığının neden olduğu hastalıklar ve vücutta meydana getirdiği zararları anlattı.

Kayaoğlu, düzenlenen konferans ile ilgili gazetemize yapmış olduğu açıklamada; “Türkiye’nin bütün illerinde Yeşilay şubelerinin aynı günde gerçekleştirdiği ‘Yetişkin Eğitim Projesi’ni Elazığ’da da başlatmış olduk. İlk etapta, formatörlerimiz ve doktor arkadaşlarımız, Hıdır Sever Anadolu Lisesi’ndeki velilerimize madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı, tütün bağımlılığı, bunlardan korunma yolları, tedavi yöntemleri hakkında genel bilgiler verdi. Aynı zamanda YEDAM’ı velilerimize anlattık. YEDAM’ın işlevlerinden, amaçlarından, Elazığ’daki faaliyetlerinden bir takım bilgiler verdik. Bu projemiz uzun soluklu bir proje. Yaklaşık olarak mart ayına kadar devam edecek ve biz bu süre içerisinde en az bin veliye, bin yetişkine ulaşmayı amaçlıyoruz. Planlarımızı buna göre yaptık ama binin üzerine de herhalde çıkacağız. Burada amacımız, velilerimiz bilgili olsunlar, bilinçli olsunlar çünkü gençlerimiz her an bu tehlikeyle, bu bağımlılık belasıyla karşılaşabilirler. Anne ve babalarında bu konuda bilinçli olması bizim için çok önemli. Biz okullara gidiyoruz, gençlerimizle bir arada oluyoruz, onlara farkındalığı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu noktada anne-babayı da ihmal etmememiz gerekiyor. Onları da bu konuda yardımcı olmaya, onlara da bu konuda bilgi vermeyi amaçladık. Bu amaç da ilk seminerimizi velilerimize göre gerçekleştirdik. Her hafta biz bunu devam ettireceğiz ve inşallah mart ayına kadar da bitirmiş olacağız” dedi.