ANKET SİMSARLARI

YEREL SEÇİMLERE SEKİZ AY GİBİ UZUN BİR SÜRE VARKEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLMAYI DÜŞÜNEN İSİMLER SAHADA CİDDİ HİÇ BİR ÇALIŞMA YAPMAZKEN, DEĞİŞİK SAHTE HESAPLARLA SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ANKET FURYASI BAŞLATANLARIN ASIL AMACININ PİYASA OLUŞTURUP ADAY ADAYLARINI SÖMÜRMEK OLDUĞU İFADE EDİLİYOR

ANKET SİMSARLARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için siyasi hareketlilik başladı.  İl ilçe ve beldelerde Belediye Başkanı olmak hayali kuranlar için resmi süreç henüz başlamasa da bazı isimlerin yakın çevresi ve seçmen üzerinde çalışma yaptıkları ve kendilerinin bu görevlere hazır olduğunu ifade etme faaliyetleri devam ediyor.

TABAN YOKLAMASI YAPIYORLAR

Belediye Başkan adayı olma düşüncesinde olan isimlerin STK ve medya üzerinden kendilerini anlatma faaliyetlerinde en çok rağbet edilen alan ise sosyal medya oluyor.

Bu isimler çoğunlukla kendilerinin nasıl bir belediye başkanlığı yapacağından çok, geçmişte ve şu an için bulundukları görevler üzerinden tanıtım ve reklam yaptıkları gözlemleniyor.

MASABAŞI ANKETLERİ

Belediye başkan aday adayları bu çalışmayı yaparken, adında yöresel isim ve figürlerin bulunduğu birçok sahte sosyal medya hesapları üzerinden de anket çalışmaları gırla gidiyor. Şehrin kaderinin emanet edileceği böylesine önemli görevler için ehliyet ve liyakatten önce medyatik olma ve reklam yapma amaçlı bazı yayınlar ve paylaşımlar da dikkat çekiyor.

AYNI SOY İSİMLERİN ADAYI

Değişik sosyal medya hesaplarında yapıldığı gözlenen anketlerde en çok dikkat çeken husus ise her bir aday adayının destekçileri de aynı soy ismi taşıyan isimler olması.

Halk tarafında yeterli karşılığı olmadığı görülen adayların imdadına aynı soy ismi taşıyan birinci dereceden akrabalar yetişiyor.

İSİMLER DEĞİŞMİYOR

Son günlerde isimleri Belediye Başkanlığı için geçen isimlerin geneline bakıldığında siyasette yıpranmış, geçmişten bugüne birçok siyasi makamlara aday olmasına rağmen tercih edilmemesi isimler olduğu gözüküyor.

Bazı aday adaylarının ise medya gazını arkasına alarak öne çıkmaya çalıştığı, bürokrasideki başarısızlıklarını medya ile örterek başarılarmış görüntüsüyle ortaya çıktıkları da gözlerden kaçmıyor.

CİDDİ BİR ADAY YOK

Belediye Başkanlığı için ismi sosyal medyada sıklıkla zikredebilen isimlerin birçoğunda şehri bir bulunduğu konumdan daha ötelere taşıyacak vizyonun olmadığı, bazı aday adaylarının ise kendi projelerini konuşmak yerine muhtemel rakiplerini kötülemek ve karalamak üzerine yoğunlaştıkları görülüyor.

GÖLGEDE KALACAKLARINDAN KORKUYORLAR

2019 Martında yapılacak Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday adaylarından birçoğu, 2014 yılında Mücahit Yanılmaz ile başlayan değişim ve dönüşümü sağlayan devasa projelerin gölgesinde kalmamak projelerini konuşmak yerine sosyal medya üzerinde şimdilik kamuoyu oluşturma derdine düştükleri gözleniyor.

SİMSARLARA GÜN DOĞUYOR

Yerel seçimler öncesine belediye başkanlığı hayali kuran isimlerden ziyade bu süreci en kazançlı geçiren kesim ise sözüm ona anket yapan siteler. Hiçbir güvenliği ve koruması olmayan, insanların defalarca kendi adayına oy kullanmasına açık olan anket sitelerinden birçoğunun söz konusu adaylarla özel iletişime geçip belirli bir meblağ karşılığı sonuçlar üzerinde oynadığı ve halkta ve siyasi kulislerde karşılığı olmayan isimleri bir numaraya yerleştirdikleri de birçok kişinin bildiği bir gerçek. Çoğunlukla masa başında yapılan anketler ile ahbap-çavuş ilişkisi ile desteklenen aday adaylarının  geçmişte de nasıl siyasi bir bozgun yaşadıkları da kamuoyunun yakından bildiği gerçekler.

CİDDİ ADAYLAR PRİM VERMİYOR

Belediye başkanlığında ciddi bir duruş ortaya koyarak projelerini konuşan isimlerin asla prim vermediği anket cambazlarının o isimleri kara listeye aldığı ve aleyhinde kampanya yürüttükleri de tarafsız gözlemciler tarafından ifade ediliyor.