ANDULASYON TERAPİSİ İLE HAYATINIZA BİR GÜLÜMSEME DAHA EKLEYİN

Başak MERAL GÜNDÜZ/Andulasyon terapi son günlerin yeni trendi. Diyetisyen Ayşegül Keskinkılıç'a uygulamaya başladığı Andulasyon terapi sistemini sorduk. İşte aldığımız cevaplar..

ANDULASYON TERAPİSİ İLE HAYATINIZA BİR GÜLÜMSEME DAHA EKLEYİN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ANDULASYON NEDİR?

Andulasyon , biyofiziksel prensiplere dayanan yeni jenerasyon medikal tedavi yöntemlerinden biridir. Andulasyon tedavisi osilasyon dediğimiz mekanin salınım,titreşim ve kızıl ötesi derin ısının kombinasyonundan oluşmaktadır. Andulasyon cihazı bilim insanları , doktorlar vb. tarafından Almanya’da geliştirilmiştir. 

Andulasyon sadece bir organ ya da bölgeyi inceltmek , tedavi etmek yerine bütün olarak vücutta pozitif etki yaratan bir sistemdir. Bu açıdan cihazımız sağlığımızı yeniden kazanmamızın ve sürdürmemizin temelini oluşturur.

 

ANDULASYON SİSTEMİNİN YARARLARI NELERDİR?

1-Zayıflama ,incelme , genç kalma

2-Kronik ve akut ağrı tedavisi (bağ ağrısı, migren , omurga sorunları , fibromiyalji , bel fıtığı, boyun fıtığı vb)

3-Vücuda enerji sağlama , fiziksel performansımızı arttırma

4-Genel sağlık problemleri (ödem atma, kanın oksijenlenmesi , dolaşımı hızlandırma , metabolizmayı hızlandırma ,lenf drenajı)

5-Rahatlama , kronik stres tedavisi , uyku problemleri 

6-Kabızlık tedavisi 

 

SEANS SÜRESİ VE SIKLIĞI NASIL OLMALIDIR?

Cihazdan optimum yarar sağlayabilmek için seans süresi 30 dakika olmalıdır ve seanslar haftada 2-3 kez uygulanmalıdır.

 

ANDULASYON CİHAZININ ÇALIŞMA PRENSİPLERİ NELERDİR?

1-Vücudumuzdaki enerji kaynağı olan ATP üretimini uyaran mikro akımlar üretir. Hücrelerimizdeki enerji miktarı artar, dolayısıyla vücudumuzda ve organlarımızda pozitif etki yaratır.

2-Kronik ve akut ağrı tedavisinde ilk aşamada, negatif ağrı sinyallerine süperempoze olan pozitif sinyaller tetiklenir. Beynimiz artarak pozitif sinyal ve uyarı almaya başlar. İşte bu sinyaller ağrının giderilmesini sağlar.İkinci aşamada ise andulasyonun düzenli kullanımı vücudun doğal ağrı kesicisi olan endorfin salınımını sağlar.

3-Vücudumuzda bulunan kanın görevi, vücudumuza gerekli besin maddelerinin taşınmasıdır. Kan dolaşımı yetersiz olursa bu süreç engellenmiş olur. Kendimizi yorgun ve halsiz hissederiz. Sağlıksız akan kandaki hücreler birbirine yapışmış durumdadır. Bu şekilde canlılıklarını yitirerek gittikçe azalan miktarda besin öğesi taşımaya başlarlar. Andulasyon kan dolaşımını hızlandırarak bu hücreleri birbirinden ayırır. Kan akışı hızlandırılıp güçlendirilir, kendimizi zinde ve daha sağlıklı hissetmemize katkı sağlar.

4-Genişleyen kan damarları sayesinde kaslara da kan akışı daha fazla olur ve kaslardaki gerginlik azalır, fiziksel olarak rahatlama sağlanmış olur.

5-Lenf, yalnızca bağışıklık sisteminin bileşik bir parçası olmayıp, aynı zamanda metabolik son ürünlerin atılmasında da önemli bir rol oynamaktadır. Düzenli olarak uygulanacak stimülasyon size dengeli bir bağışıklık sistemi ve iyi çalışan bir metabolizma kazandırır.