Anaokulu öğretmeniyle 20 yıl sonra mesai arkadaşı oldu

Nisa Yılmaz/Elazığ'da özel bir okuldan mezun olan Yeşim Gökhan İspir, 20 yıl aradan sonra aynı okulda psikolog olarak işe başladı. Anaokulu öğretmeni ile mesai arkadaşı olan 24 yaşındaki İspir, eğitim gördüğü sınıflarda öğrencilerine eğitim veriyor.

Anaokulu öğretmeniyle 20 yıl sonra mesai arkadaşı oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim gördüğü okul da görev yapmanın ve öğretmenleri ile mesai arkadaşı olmanın gurur verici olduğunu belirten Yeşim Gökhan İspir, “Şuan Elazığ’da özel bir okulda anaokulunda psikolog olarak çalışıyorum. Bu anaokulunun benim için özel bir yeri var. Çünkü ben 20 sene önce bu anaokulunda okudum. Sonrasında da yine bu okulda devam edip 8. sınıfta buradaki eğitim öğretim hayatıma ara verip liseye başka bir okula geçtim. Daha sonra İzmir’e gittim. 9 Eylül Üniversitesi psikoloji bölümünde okuyup Elazığ’a geri döndüm. Elazığ’a çok isteyerek döndüm. Tabi bu kadar güzel iş fırsatının  karşıma çıkacağını bilmiyordum. Şuan kendi okuduğum okulda çalışıyorum. Senelerce eğitim gördüğüm okulda anaokulu biriminin psikoloğu olarak çalışmaya başladım.  İşin daha güzel bir tarafı 20 sene önce benim anaokulu öğretmenim olan Meltem Hare şuanda benim çalıştığım birimin müdürü. Ben de o birimin psikoloğu olarak çalışıyorum. 20 sene önceki anaokulu öğretmenimle çalışma fırsatı buldum. Gerçekten çok guru verici bir şey. Aynı zamanda zamanında benim dersime giren birçok öğretmenimle de mesai arkadaşı olma fırsatını yakalamış oldum. Gerçekten çok güzel bir gurur kaynağı.” dedi.

ÖĞRETMENİME HAYRANDIM

Okul döneminde öğretmenine hayran olduğunu belirten İspir: “Ben burada okurken anaokulu öğretmenime hayrandım.  Onun çocuklarla diyaloğu, ilişkisi o kadar iyiydi ki ben de onun gizi bir öğretmen ya da bir psikolog olarak geri gelir miyim diye  planlamıyordum ama bilinçaltıma kesinlikle işlediğini düşünüyorum. Çünkü bizimle o kadar güzel ilişkiler kuruyordu ki bir çocuğun kalbine bu kadar dokunabilmeyi çok isterdim. Çok şükür nasip oldu. Onunla birlikte dokunuyoruz çocukların kalbine. Gerçekten çok gurur verici bir şey. O dönem ben çok güzel ve keyifli bir çocukluk dönemi geçirdim. Çok güzel arkadaşlıklar kurdum. Öğretmenlerimle her zaman çok iyiydi. Şuan her kapıdan başka bir öğretmenim çıkıyor. Hepsiyle çok güzel bir duygusal karşılaşma yaşıyoruz. Bu da gerçekten diyaloglar kurmaktan kaynaklanıyor. Öğretmenlerimizin bu kadar çok aklında yer etmek, onların bizim aklımızda yer etmesi, onlarla çalıştığım için bu kadar gurur duyuyor olmam benden çok onların bir başarısı diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİMLE BU ANIMI PAYLAŞMAK İSTİYORUM

Öğrencileri ile bu anısını paylaşmak istediğini belirten Yeşim Gökhan İspir, “Öğrencilerim şuan çok küçük. Ama tabi biraz daha büyük olan gruplara dönem  içerisinde anlatmayı düşünüyorum. Ben de burada okudum. Siz de bir gün buraya dönebilirsiniz. Ben de sizin gibi bu sıralarda oturuyordum seneler önce. Siz de büyüyeceksiniz belki içinizden birileri geri dönecek buraya şeklinde konuşabilirim.” dedi.

“MUTLUYUM, GURURLUYUM”

Yeşim Gökhan İspir’in anaokulu öğretmeni ve şimdiki okul müdürü Meltem Hare, yaptığı açıklamada yıllar önce okuttuğu öğrencisi ile şuanda mesai arkadaşı olmanın mutluluk verici olduğunu belitti.

Yeşim Gökhan İspir ile güzel çalışmalar yapmayı hedeflediklerini ifade eden Hare, şunları kaydetti: “Ben 30 yıllık bir eğitimciyim. 24 yıldır bu okuldayım. 20 yıllık öğretmenlik ve son 4 yıldır da müdür olarak görev yapıyorum. Açıkçası tesadüf oldu. Kurucularımızdan Mehmet bey bu durumu anlattı.  Yeşim okula geldiği zaman çok heyecanlandım. Gurur verici bir olay. Yıllar önce okuttuğum bir öğrencinin şuanda mesai arkadaşımım olması çok büyük bir mutluluk. Derler ya 7’sinde ne ise 70’inde de odur. O zamanlar da çok akıllı, uslu, kurallı bir çocuktu. Şimdi benimle birlikte çalışıyor. Güzel çalışmalarımız oluyor kendisiyle. Daha da devamının geleceğini düşünüyorum. Çok mutluyum, gururluyum. Çünkü biz eğitimciler öğrencilerimizi yetiştirirken güzel yerlere geldiklerinde gurur duyarız. Bunu yaşam, görmek ayrı bir mutluluk.”dedi.